1. Haberler
  2. Ankara
  3. Dikkat Çeken Başlık: Hem Doğum Gününde Hem de Polis Olduğu Tarihte Şehit Olan Polis Memuru

Dikkat Çeken Başlık: Hem Doğum Gününde Hem de Polis Olduğu Tarihte Şehit Olan Polis Memuru

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şırnak’taki programının ardından, saat 15.00 sıralarında Cizre Nusaybin Karayolu Çığır Köyü mevkinde Almanya uyruklu K.D yönetimindeki karavan ile polis ekibini taşıyan otomobil çarpıştı. Kazada, Şırnak’ta görevli polis memuru Fırat Der hayatını kaybetti. Diğer polis memurları İlker Duran ve O.K. ise yaralandı. Yaralılar Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Durumun ciddiyeti nedeniyle İlker Duran Ankara’ya sevk edildi, ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit Polis Memuru Fırat Der için Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Şırnak Valisi Cevdet Atay, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman ile şehit polis memurunun silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Fırat Der’in naaşı, alana getirildikten sonra öz geçmişi okundu.

Tören sırasında, Fırat Der’in 13 Mart 1990’da Kars’ta doğduğu belirtildi. Aynı tarihte, yani doğum gününde ve polis olarak göreve başladığı 13 Mart 2017’de Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi’nden mezun olduktan sonra Ankara’da göreve başlamış, ardından Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanmıştı. Evli olan şehit Fırat Der’in cenazesi dualar eşliğinde memleketi Denizli’nin Sarayköy ilçesine gönderilmek üzere Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na taşındı.

Bu acı olay, Şırnak’ta büyük bir üzüntü yaratırken, Fırat Der’in cesareti ve fedakarlığı hafızalarda derin izler bıraktı. Yakınları, meslektaşları ve vatandaşlar, şehit polis memuruna olan saygı ve minnet duygularını dile getirdi. Fırat Der, sadece polis teşkilatının değil, tüm milletin gönlünde örnek bir duruş ve vatanseverlik simgesi olarak anılacak. Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dikkat Çeken Başlık: Hem Doğum Gününde Hem de Polis Olduğu Tarihte Şehit Olan Polis Memuru
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin