1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP ve İYİ Parti Ortak Açıklama Yaptı: Anayasa İhlalinin Sembol İsmi Tartışması!

CHP ve İYİ Parti Ortak Açıklama Yaptı: Anayasa İhlalinin Sembol İsmi Tartışması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak bir açıklama yaptılar.

Özel, yapılan ortak açıklamada, “İyi parti ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilişkisi hep karşılıklı nezaket içerisinde ilerledi. Sayın genel başkanla daha önce de grup başkan vekilliği görevinde bulunmuştuk. Dervişoğlu ile birlikte yeniden yollarımızın kesişmiş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bundan sonra grubu bulunan iki siyasi parti olarak ilişkimizi sürdüreceğiz. Temel mottomuz muhalefete muhalefet etmek değil iktidara muhalefet etmektir. Halkın yararına olan her konuda birlikte olacağız.” ifadelerine yer verdi.

Dervişoğlu ise “Duyarlılıklarımızı muhafaza edeceğiz farklılıklarımızı muhafaza edeceğiz. Biz bir birliktelik arayışındayız. Diler ve umarım ki bundan sonraki süreç siyasi partilerin diyaloglarıyla devam eder.” şeklinde konuştu.

Özel, açıklamanın ardından soruları yanıtlarken şu ifadeleri kullandı: “Erdoğan ve Meclis Başkanı her fırsatta yeni anayasadan bahsediyorlar. Mevcut anayasaya uymamanın baş kahramanını, en çok oyu almamasına rağmen dün gece yarısı atıyorsunuz. Anayasa ihlalinin sembol ismini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı atıyorsanız, sizin anayasa ihlalindeki ısrarınız sürüyor demektir. Bundan sonra nasıl normalleşecek bu ülke? Yüksek yargı bu tür pazarlıkların yapılacağı yer değildir.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP ve İYİ Parti Ortak Açıklama Yaptı: Anayasa İhlalinin Sembol İsmi Tartışması!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin