1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji Uyarılarla Dolu, Sağanak Yağış Devam Ediyor

Meteoroloji Uyarılarla Dolu, Sağanak Yağış Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji’den gelen uyarılar neticesinde ülkenin birçok bölgesinde sağanak yağış beklenmektedir. Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde zaman zaman karla karışık yağmur ve kar yağışı gerçekleşeceği de belirtilmektedir. Ayrıca Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde toz taşınımı olacağı ve vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarı yapılmıştır.

**Meteorolojik Durum**

Ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Eskişehir ve Siirt çevreleri akşam saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla karşılaşabilir. Ayrıca Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı olabilir. Bu yağışların en kuvvetli şekilde Doğu Karadeniz’in doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ve Sivas çevrelerinde beklenmektedir. Hava sıcaklıklarında iç kesimlerde 2 ila 4 derece artış beklenirken, rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden esecek.

**Uyarılar**

– Kuvvetli yağış uyarısı: Doğu Karadeniz’in doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ve Sivas çevrelerinde kuvvetli yağışlar olabileceğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır.
– Toz taşınımı uyarısı: Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar yaşanabilir.
– Kar erimesi uyarısı: Van ve Hakkari illerindeki yüksek kesimlerde kar erimesinin oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları önemlidir.

**Bölgelere Göre Hava Durumu**

– **Marmara Bölgesi:** Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batıda, gece saatlerinden sonra doğuda sağanak yağışlar olabilir.
– **Ege Bölgesi:** Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile Denizli çevrelerinde akşam saatlerinde sağanak yağışlar görülebilir.
– **Akdeniz Bölgesi:** Parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra İskenderun Körfezi’nde sağanak yağışlar beklenmektedir.

Ve diğer bölgelerde de benzer şekilde hava durumu öngörülmektedir. Etkili uyarılar doğrultusunda vatandaşların gerekli tedbirleri almaları önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Uyarılarla Dolu, Sağanak Yağış Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin