1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TSK’nın Terörle Mücadelesinde 47 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

TSK’nın Terörle Mücadelesinde 47 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığının Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesini sahanın gerekliliklerine uygun, alışılmadık ve öngörülemez düzeyde sürdürdüğünü belirtti. Aktürk, son bir haftada 47 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 Ocak’tan bugüne kadar ise toplamda 1000 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı teröristin daha Habur’daki hudut karakoluna teslim olduğunu bildirdi. Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlere ait 4 odalı bir mağara tespit edildiğini belirten Aktürk, Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 931 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve birçok silah ile mühimmatın ele geçirildiğini söyledi.

Hudutlardaki denetimlerin yoğunlaştığına değinen Aktürk, son bir haftada 493 yasa dışı şahsın yakalandığını ve bu yıl içerisinde toplamda 3981 şahsın yakalandığını belirtti. Ayrıca, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı yüzer unsurlar tarafından 43 gemi ile 27 liman ziyareti gerçekleştirileceğini duyurdu. Ayrıca, 19 Mayıs’ta Samsun’da Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK tarafından gösteri uçuşu yapılacağını ve Mehteran Birlik Komutanlığınca konser verileceğini aktardı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümüne özel faaliyetler hakkında bilgi veren Aktürk, çeşitli etkinliklerin planlandığını ve özel anı pulu ile madeni para basımının yapılacağını ifade etti. Ayrıca, Ürdün’le yaşanan gerilim, İsrail’in saldırıları ve Karadeniz’deki gerginliklere de değinerek, Türkiye’nin bölgesel istikrar ve kalıcı barış için tüm gayretlerini sürdüreceğini ve uluslararası toplumun desteğine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Tuğamiral Aktürk, TSK’nın tatbikatlarla caydırıcılığını artırdığını belirterek, EFES-2024 Tatbikatının başarılı bir şekilde devam ettiğini ve 49 ülkenin katıldığı tatbikata yaklaşık 11 bin personelin iştirak ettiğini açıkladı. Ayrıca, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Romanya hava sahasında icra edilen faaliyetlere katılım sağlandığını ve savunma sanayi ürünlerinin geliştirilmesine devam edildiğini aktardı.

Son olarak, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile yapılan görüşmeye ve tasarruf tedbirleri kapsamında atılacak adımlara ilişkin soruları da yanıtlayan Aktürk, idari hususlardaki tasarruf tedbirlerine bakanlığın uyum sağladığını ve savunma ve güvenlik alanları dışında kalan hususlarda gerekli adımların atılacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TSK’nın Terörle Mücadelesinde 47 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin