1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan’ın Çarpıcı Tepkileri: Mumcu HES inşaatını eleştirdi, Büyükerşen’i vurdu, ve Yatırımla Olmaz Dedi

Erdoğan’ın Çarpıcı Tepkileri: Mumcu HES inşaatını eleştirdi, Büyükerşen’i vurdu, ve Yatırımla Olmaz Dedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan il başkanları toplantısında, AKP Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun Trabzon Uzungöl’deki HES inşaatını eleştirdiği ve inşaatın kaldırılmasını istediği belirtildi. Mumcu’nun Uzungöl’ün yılda bir buçuk milyonun üzerinde turist ağırladığını belirtmesi üzerine Erdoğan’ın, Devlet Su İşleri’nin konuyla ilgilenmesini istediği kaydedildi. Erdoğan’ın toplantıda, Ankara, İstanbul ve Eskişehir il başkanlarına kızdığı, Eskişehir İl Başkanlığı’na atfen, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i kast ederek “Eskişehir yaşlı diyordunuz. Ne oldu? Hanımefendi geldi” dediği ileri sürüldü.

Toplantıda, AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’ın, 31 Mart seçimleri öncesinde ve sonrasında genel merkez olarak yaptıkları çalışmaları anlattığı bilgisi edinildi. Haziranda seçimlerin yenileneceği ilçe ve belde belediye başkanlıkları ile ilgili de bilgi veren Yılmaz’ın, il başkanlarına, “İsraf, şatafat, gereksiz korumalardan, çakarlı araçlardan uzak durulmalı. Ancak bu şekilde olunursa yeniden gönül alırız” uyarısında bulunduğu kaydedildi. Yılmaz’ın uyarısı sonrasında bazı il başkanlarının Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıkladığı kamuda tasarruf tedbirlerinin belediyelerde nasıl uygulanacağını sorduğu ifade edildi. Yılmaz’ın “Tasarruf tedbirleri tüm kamu kurumlarını kapsamak üzere hazırlandı, herkes harfi harfine uygulayacak ” dediği belirtildi.

Toplantıda Erdoğan’ın, Eskişehir, Çorum, Ankara ve İstanbul il teşkilatlarına kızdığı ve yatırım yapılması gerektiğini belirttiği iddia edildi. Erdoğan’ın bu sözleri üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun, hızlı tren hatlarını kast ederek “Hatta bakalım” dediği, Erdoğan’ın Uraloğlu’nun bu sözlerine kızdığı “Ne bakacaksın hatta, 4-5 merkez ilçe kaybetmiş, bir de tren mi vereceğiz” tepkisini gösterdiği iddia edildi. Erdoğan’ın ayrıca YRP’nin kazandığı Yozgat ve Şanlıurfa illerine ilişkin de “yanlış aday tercihinde bulunulduğu” eleştirisini getirdiği de ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın Çarpıcı Tepkileri: Mumcu HES inşaatını eleştirdi, Büyükerşen’i vurdu, ve Yatırımla Olmaz Dedi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin