1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Eski Komutanların Cezaları Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Kaldırıldı – Aileler Bekleyişte

Eski Komutanların Cezaları Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Kaldırıldı – Aileler Bekleyişte

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından hazırlanan 28 Şubat Davası’nda, tutuklu beş komutanın cezası Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile kaldırıldı. Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Erol Özkasnak’ın yanı sıra daha önce sağlık sorunları nedeniyle infazları ertelenen Çevik Bir ve Aydan Erol’un cezaları da kaldırıldı. Bu karar, Adli Tıp Kurumu’nun “sürekli hastalık” ve “kocama hali” gerekçeleri ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 104’üncü maddesinin on altıncı fıkrası gereğince alındı.

Kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından, komutanların aileleri tutuklu bulundukları cezaevleri ile iletişime geçerek durumu öğrendi. Ancak, işlem yapılabilmesi için kararların UYAP sistemine düşmesi gerektiği belirtildi. Bu nedenle, aileler cezaevi önünde bekleyişlerini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde yapılan düzenleme ile ilgili maddeye göre, Cumhurbaşkanı sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebiyle kişilerin cezalarını hafifletme veya kaldırma yetkisine sahip.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski Komutanların Cezaları Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Kaldırıldı – Aileler Bekleyişte
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin