1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM’de Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçulukla Mücadeleyi Eleştirdi – Enflasyonla Mücadelenin Gerçek Çözümü Nedir?

CHP Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM’de Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçulukla Mücadeleyi Eleştirdi – Enflasyonla Mücadelenin Gerçek Çözümü Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerinde teklifin aleyhinde konuştu.

Arpacı, “Burada fahiş fiyatları ve enflasyonu konuşacağız. Enflasyon, gençlerin umudunu yok eder. Bu bilinç ve sorumlulukla hareket etmemiz gerekirken, bir AKP klasiği hâline gelen ve birbiriyle alakasız birçok kanunun düzenlenmesinden oluşan tam bir çorba yasa teklifiyle yüce Meclisin karşısındayız. Teklif sadece 3-4 maddesinde cezaların tutarını artırıyor. Bugüne kadar verdiğiniz hangi ceza caydırıcı oldu, hangi sorunu çözdü?” diye sordu.

Halk için bir düzenleme yapılmak isteniyorsa sorunun sebebine odaklanılması gerektiğini dile getiren CHP’li Arpacı, “Gerçek sorun, AKP eliyle yaratılan enflasyondur” şeklinde konuştu.

Arpacı, geçmişte patates ve soğan depolarına yapılan baskıların sonuçsuz kaldığını ve yapılan müdahalelerin de olumsuz etkiler yarattığını belirtti. Ayrıca, Türk Hava Yolları’nın yüksek fiyat politikasına da dikkat çekti.

“Fiyat istikrarı için getirilen yasaklarla sonuç alınamaz” diyen Arpacı, AKP’nin ekonomi politikalarını eleştirdi ve fahiş fiyatlara sebep olan unsurlara işaret etti.

Son olarak, mazot fiyatlarındaki vergilerin düşürülmesi için çağrıda bulunan Arpacı, sorunun nerede olduğunu kabul etmekle sorunların çözülebileceğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Milletvekili Şeref Arpacı, TBMM’de Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçulukla Mücadeleyi Eleştirdi – Enflasyonla Mücadelenin Gerçek Çözümü Nedir?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin