1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul Alibeyköy’de 33 Kişinin Yaralandığı Tramvay Kazasında Şok İddialar!

İstanbul Alibeyköy’de 33 Kişinin Yaralandığı Tramvay Kazasında Şok İddialar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Alibeyköy’de 5 Aralık 2022 tarihinde meydana gelen tramvay ve İETT otobüsü kazasına ilişkin davanın keşfi gerçekleştirildi. Eyüpsultan’da Alibeyköy Tramvay Durağı’nda yaşanan kazada 33 kişinin yaralandığı olayla ilgili mahkemenin kabul ettiği iddianame doğrultusunda keşif yapıldı. Keşif sırasında hakim, bilirkişi, sanık ve mağdur avukatları ile Metro AŞ avukatı da bulundu. Kazanın sanığı vatman Semi Özcan ve yaralılardan Uzman Psikolog Hamza Ertürk, keşif sırasında olayın nasıl gerçekleştiğini anlattılar. Daha sonra incelemeler tamamlanarak keşif sonlandırıldı ve Semi Özcan’ın 24 Eylül’de hakim karşısına çıkacağı belirtildi.

Kazanın mağdurlarından biri olan Uzman Psikolog Hamza Ertürk, basın mensuplarına tramvayın hız kesmeden otobüse çarptığını ve normalde yavaşlaması gereken bir kavşakta ani bir hızlanma olduğunu aktardı. Ertürk, olayın olduğu gün tramvayın beklenmedik şekilde ilerlediğini ve süratinin normalden fazla olduğunu ifade etti. Ayrıca, tramvayın sinyalizasyon arızası olabileceğinden ve yönetimsel bir hatadan kaynaklanmış olabileceğinden şüphelendiğini belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında 10 mağdurun da bulunduğu 10 kişi mağdur, vatman Semi Özcan ise şüpheli olarak yer aldı. İddianamede, İETT otobüsü ile tramvayın kırmızı ışık ihlali sonucu çarpıştığı ve 10 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralananların bir kısmının kırıklarla, bir kısmının ise basit tıbbi müdahale ile geçebilecek yaralar aldığı kaydedildi. Semi Özcan hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 1 ila 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kazanın ardından yaşanan hukuki sürecin detaylarına ilişkin bilgiler, kazaya karışanların ifadelerine yer verildi. Olayın nedenleri ve sonuçlarına dair yapılan incelemeler ve keşif sonucunda vatmanın sorumluluğu ve mahkeme süreci hakkında bilgiler verildi. Kazaya karışan vatmanın mahkemeye çıkacağı tarih ile ilgili detaylar paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Alibeyköy’de 33 Kişinin Yaralandığı Tramvay Kazasında Şok İddialar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin