1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Anadolu Üniversitesi’nde Yolsuzluk İddiaları Dikkat Çekici

Anadolu Üniversitesi’nde Yolsuzluk İddiaları Dikkat Çekici

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yılmaz A, Üniversite Y’de 1979 yılında başkanlık yaptığı vakfı kurdu. Vakıf bünyesinde 20 farklı şirket oluşturulurken, 2020 yılında Üniversite vakıflarına ait hisselerin satılmasıyla bağlar koparıldı. Vakıf Başkanı A’nın yanı sıra Üniversite Z Fakültesi’nde görevli B, Üniversite İletişim Bilimleri Fakültesi’nde görevli C, Üniversite İletişim Bilimleri Fakültesi’nde görevli X ve 2019 yılında emekli olan D’nın yöneticilik yaptığı şirketlerde yolsuzluk iddialarıyla ilgili ihbarlar yapıldı. Devlet Denetleme Kurulu, rapor hazırlayarak Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İddianame hazırlandı ve kabul edildi. İddianamede A ve diğer 4 kişi hakkında vakıf ve bağlı şirketler aracılığıyla zarara uğratma ve mülk edinme iddiaları yer aldı. A ve diğerleri hakkındaki suçlamalar nedeniyle hapis cezası talep edildi. Ayrıca iddianamede vakfa ait şirketlerin zarara uğradığı belirtildi.

Üç farklı olayda, iddianame vakıf bünyesinde bulunan 2 şirkete ait 6 mülkün düşük fiyatlarla satıldığını ve bu nedenle büyük zarara uğratıldığını belirtti. Ayrıca, başka bir şirketin hisselerinin artırılmasıyla mülk edinildiği iddia edildi. Hapis cezası talep edilen şüpheliler suçlamaları reddetti.

Yılmaz A’nın 1982 yılında Üniversite’de rektörlük yaptığı ve 1999 yılında Eskişehir Belediye Başkanı seçilerek 25 yıl boyunca bu görevi sürdürdü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Anadolu Üniversitesi’nde Yolsuzluk İddiaları Dikkat Çekici
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin