1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yüksek Enflasyon ve Hayat Pahalılığı Sona Ermiyor: Otoyol Ve Köprü Ücretlerine Büyük Zam!

Yüksek Enflasyon ve Hayat Pahalılığı Sona Ermiyor: Otoyol Ve Köprü Ücretlerine Büyük Zam!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle toplumun önemli bir kesimi ekonomik zorluklarla mücadele ederken, iktidarın otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yaptığı yüksek zamlar, özellikle işi gereği bu yolları kullanmak zorunda olan nakliyecileri isyan ettirdi. 1 Ocak’ta kamuya ait otoyol ve köprülere yüzde 76, Yap-İşlet-Devret yöntemiyle yapılan otoyol ve köprülere yüzde 50 oranında zam yapıldı. Bu zamlar, 15 Mayıs itibariyle bir kez daha artırıldı. Örneğin, 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri otomobil geçiş ücretine yüzde 60 zam yapılırken, Ankara-Niğde Otoyolu otomobil geçiş ücretine yüzde 40 zam uygulandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, Zamlarla birlikte 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri otomobil geçiş ücretine yüzde 60 zam yapılarak 15 liradan, 24 liraya çıkarıldı. Aks aralığı 3.20 metreden büyük araçlar için de ücretler artırıldı. Osmangazi Köprüsü geçişi otomobiller için yüzde 37,50 oranında zamlanarak 290 liradan 399 liraya yükseltilirken, diğer sınıf araçlar için de fiyatlar artırıldı.

Bu zamlar nakliyecilerin işlerini zorlaştırdı. Nakliye şoförleri, zamlar nedeniyle maliyetlerinin arttığını ve karşı tarafa yansıtmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Osmangazi Köprüsü’nden geçiş paralarının 5 bin 150 liraya kadar yükseldiğini ifade eden şoförler, bu durumun sebze-meyve fiyatlarına yansıyarak ek bir maliyet getirdiğine dikkat çekiyor.

Zamların ardından sürücüler, Osmangazi Köprüsü yerine Eskihisar’daki feribotları tercih etmeye başladı. Köprülerde ve otobanlarda yapılan zamlar sürücülerin feribotları tercih etmesine sebep oldu. Sürücüler, zamlardan memnun olmadıklarını ve feribot kullanmak zorunda kaldıklarını belirtiyor.

Nakliyeciler ve sürücüler, her gün artan zamlarla karşı karşıya kaldıklarını ve bu duruma artık alıştıklarını ifade ediyor. Yüksek geçiş ücretleri ve maliyetler nedeniyle işlerini yaparken güçlük çektiklerini ve sürekli maliyet artışlarıyla boğuşmak zorunda olduklarını vurguluyorlar. Her geçen gün zamlarla karşı karşıya kalan nakliyeciler ve sürücüler, devletin bu duruma bir çözüm bulması gerektiğini belirtiyor. Bu durumun sebze-meyve fiyatlarını da olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, halkın ve esnafın bu durumdan olumsuz etkilendiğini dile getiriyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüksek Enflasyon ve Hayat Pahalılığı Sona Ermiyor: Otoyol Ve Köprü Ücretlerine Büyük Zam!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin