1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sosyal Medya Dolandırıcıları Çökertildi

Sosyal Medya Dolandırıcıları Çökertildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptığı belirlenen 2 ayrı şebekeye karşı operasyon başlattı. Birinci şebekenin, kadın üyelerinin sosyal medya platformlarında tanıştıkları kişilerle iletişime geçerek cinsellik konularına yönlendirdiği ve çıplak fotoğraflarını paylaştığı tespit edildi.

Sonrasında şebeke üyelerinden biri, kendini fotoğraftaki kızın babası olarak tanıtarak, “Kızım reşit değil, sizi cinsel istismarla suçlayacağım” diyerek tehditlerde bulundu. Daha sonra ailenin avukatı olduğunu iddia eden başka bir kişi ise, “Hata yaptığınızı anlıyoruz ama dava açarak kızın psikolojik destek masraflarını karşılamanızı istiyoruz. Eğer öderseniz dava açmazız” şeklinde çeşitli miktarlarda para talep etti. Bu yöntemle şebekenin toplamda 32 kişiyi yaklaşık 1 milyon 500 bin lira dolandırdığı ortaya çıktı.

Diğer bir şebeke ise, telefon üzerinden elektronik ürün satışı vaadiyle 15 kişiyi kandırarak 1 milyon 500 bin lira alıp ürünleri göndermedi. Polis ekipleri, bu şebekeyi tespit ederek Adana, İstanbul, Mersin ve Bilecik’te eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 35 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. 18 şüpheli tutuklanırken, 14’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve 3’ü savcılık talimatıyla serbest kaldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sosyal Medya Dolandırıcıları Çökertildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin