1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Mustafa Kemal Atatürk Gençlere Cumhuriyeti Emanet Etti

Mustafa Kemal Atatürk Gençlere Cumhuriyeti Emanet Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı gençlerin Cumhuriyete sahip çıkmasını isteyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partiyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Atatürk’ün, Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini vurgulayarak, bunun önemine dikkat çekti. Özel, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını gençlere nasıl emanet ettiğini anlattı.

Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda olmayan bir orduyu kurarak Samsun’dan milli mücadeleyi başlattığını belirten Özel, Atatürk’ün İstanbul’dan ayrılarak Anadolu’ya geçiş sürecini detaylı bir şekilde anlattı. Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için Bandırma Vapuruna bindiğini ve orada ilk adımını attığını anlattı. Atatürk’ün genç bir cumhuriyet kurma yolundaki çabalarını övdü.

Özel, Cumhuriyetin kurucu kadrolarının ve kurtuluş savaşının anılmadığı bir müfredat programına değinerek, gençlerin doğru yönlendirilmemesinden endişe duyduklarını söyledi. Cumhuriyetin ikinci yüz yılında gerçekleşecek seçimlere hazırlıkların devam ettiğini ve CHP olarak ilk günden itibaren çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde CHP adaylarının büyük başarı elde ettiğine dikkat çeken Özel, Türkiye genelinde CHP’nin destek gördüğünü ve önemli bir oy oranına ulaştıklarını belirtti. Toplanan vergilerin büyük bir kısmının CHP’nin yönettiği belediyelerden alındığını ve partilerinin hizmet anlayışının bu yönde etkili olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mustafa Kemal Atatürk Gençlere Cumhuriyeti Emanet Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin