1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. HKP’li Avukatlar Taksim Yasaklamasına Karşı Harekete Geçti – Suç Duyurusunda Bulundular

HKP’li Avukatlar Taksim Yasaklamasına Karşı Harekete Geçti – Suç Duyurusunda Bulundular

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HKP’li avukatlar, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nda Taksim Meydanı’nın yasaklanması nedeniyle suç duyurusunda bulundu. İstanbul Adliyesi’ne gelen avukatlar, başta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve diğer kamu görevlileri hakkında dilekçe vererek, çeşitli suçlamalarda bulundular.

Suç duyurusu dilekçesinde, ‘kasten yaralama’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi’, ‘inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasının engellenmesi’ ve ‘zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması’ suçlarından işlem yapılması talep edildi.

Dilekçenin sonuç ve istem bölümünde, avukatlar, Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinde belirtilen hakların yasa dışı şekilde engellendiğini belirterek, suç duyurusunda bulunduklarını açıkladılar. HKP’li avukatlar, suç duyurusunun karşılığının olmayacağını bilseler de tarihe not düşmek için harekete geçtiklerini ifade ettiler.

AVUKATLARDAN TEPKİ
HKP’li avukat Kerim Bütün, yapılan açıklamada, 1 Mayıs 2024’ü sokakları terör alanına çevirmekle suçladıkları AKP’ye karşı önlem aldıklarını belirtti. Bütün, 1 Mayıs günü Taksim Meydanı’nda yaşananları kınayarak, halkı tehdit eden İstanbul Valisi’ni ve diğer sorumluları suçladı. Taksim’in yasaklanamayacağını belirten Bütün, kararın Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarına aykırı olduğunu dile getirdi.

Avukat Bütün, AYM’nin Taksim kararını eleştirerek, Taksim Meydanı’nın emekçilerin ortak hafızasını temsil ettiğini vurguladı.

1 Mayıs günü yaşanan hukuksuzlukları anlatan avukat Pınar Akbina, AYM kararına rağmen Taksim’e çıkmanın engellendiğini belirtti. Akbina, parti üyeleriyle birlikte Taksim’e gitmeye çalışırken fiziki saldırıya uğradıklarını ve ters kelepçeyle gözaltına alındıklarını aktardı.

Avukat Akbina, hukuksuzluklara karşı mücadelelerinin devam edeceğini vurgulayarak, “Taksim, 1 Mayıs alanıdır” sözleriyle kararlılıklarını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HKP’li Avukatlar Taksim Yasaklamasına Karşı Harekete Geçti – Suç Duyurusunda Bulundular
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin