1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Kral Charles’ın Kırmızı Portresi: Tartışma Yaratan Renk Seçimi!

Kral Charles’ın Kırmızı Portresi: Tartışma Yaratan Renk Seçimi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere Kralı Charles’ın tahta çıktıktan sonraki ilk resmi portresi, Kral Charles’ın Galler Muhafızları askeri birliğinin üniformasıyla ve omzunun üzerinde bir kelebekle tanıtıldı. Ancak bu portrenin tamamının kırmızı olması ülkede tartışmalara neden oldu. Sanatçı Jonathan Yeo, “Kırmızının dikkat dağıtıcı olacağını düşündüm” diyerek seçimini açıkladı. Yeo ayrıca, bu rengi tercih etme sebebinin psikolojik bir arka plana sahip olabileceğini belirtti.

Jonathan Yeo, Sunday Times’a verdiği röportajda, Kral Charles’ın parlak renkli üniformasını tonlamak istediğini ve sadece üniformanın kırmızı kalmasının yerine tüm tabloyu kıpkırmızı yapmayı tercih ettiğini söyledi. Yeo, kırmızının dikkat çekici bir renk olduğunu ve hikayeyi anlatırken izleyicinin farklı anlamlar çıkarabileceğini de vurguladı. Sanatçı, Mart 2023’te geçirdiği bir kalp krizinin, portrenin rengini seçerken bilinçaltında bir etkiye sahip olabileceğini söyledi.

Kral Charles’ın portresini yaparken en çok zorlandığı kısmın Kral’ın madalyalarını ve üniformasını çizmek olduğunu belirten Yeo, madalyaların yüzünden daha fazla zaman harcadığını ifade etti. Yüzü çizmek konusunda kendine güvenli hissederken, madalyaları çizmenin çok daha zor olduğunu ve bu sürecin birçok eklemeyi çıkarmayı gerektirdiğini açıkladı. Portre, 16 Mayıs’tan 14 Haziran’a kadar Londra’daki Philip Mould Gallery’de bir ay boyunca halkın ziyaretine açık olacak.

Kırmızı renklere hakim olan ve tartışma yaratan Kral Charles’ın taç giydikten sonraki ilk resmi portresi, sanatçı Jonathan Yeo tarafından yorumlandı. Yeo’nun, kırmızı rengi seçmesinin altında yatan nedenleri anlattığı röportajı, portrenin yaratılış sürecine dair ipuçları verdi. Portrenin detaylarını anlatırken yaşadığı zorlukları ve seçimlerinin ardındaki düşüncelerini paylaşan Yeo, eser hakkında farklı bir perspektif sunmuş oldu. Ziyaretçiler, 14 Haziran tarihine kadar sergide Kral Charles’ın portresini inceleme fırsatına sahip olacaklar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kral Charles’ın Kırmızı Portresi: Tartışma Yaratan Renk Seçimi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin