1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Vladimir Putin’in 5. Kez Rusya Devlet Başkanlığı Görevine Gelmesi Kesin Gözüyle Bakılıyor!

Vladimir Putin’in 5. Kez Rusya Devlet Başkanlığı Görevine Gelmesi Kesin Gözüyle Bakılıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Federasyonu’nda devlet başkanlığı seçimleri için ülke genelinde 3 gün sürecek olan oy verme maratonu başladı. Oylama işlemleri, ülkenin en doğusundan başlayarak 94 binden fazla sandıkta gerçekleştirilecek. Oy verme işlemleri 17 Mart’a kadar devam edecek ve en batıdaki Kaliningrad bölgesinde bitecek. Toplamda 112 milyon 309 bin 947 yerel seçmen ile 1 milyon 890 bin 863 yurt dışındaki temsilciliklerde ve 11 bin 924 Kazakistan’daki Rus Baykonur Uzay Üssü’nde kayıtlı seçmen oy kullanacak. Seçimler, hem sandık başında hem de uzaktan elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Rusya’nın ilhak ettiği bölgelerde de devlet başkanı seçimi için oy verme işlemleri yapılacak.

Devlet başkanlığı için 4 adayın yarıştığı seçimde, mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bağımsız aday olarak karşımıza çıkıyor. Diğer adaylar ise Liberal Demokrat Parti Başkanı Leonid Slutskiy, Komünist Parti adayı Nikolay Haritonov ve Yeni İnsanlar Partisi adayı Vladislav Davankov. Seçilecek olan devlet başkanı 6 yıl boyunca görev yapacak ve Putin’in bu seçimde çok yüksek bir şansının olduğu belirtiliyor. Eğer Putin seçimi kazanırsa, bu 5. kez Rusya Devlet Başkanı olarak görev yapması anlamına gelecek.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın gölgesinde gerçekleşen seçim, ülkede gergin bir atmosfer oluşmasına neden olmuş durumda. Bu seçimlerin sonunda Putin’in tekrardan devlet başkanı seçilmesi bekleniyor ve halk arasında bu konuda kesin gözle bakılıyor. Putin’in yarıştığı diğer adaylar arasında gösterilen Leonid Slutskiy, Nikolay Haritonov ve Vladislav Davankov’un ise Putin’e karşı ciddi bir rakip oluşturduğu söylenemiyor. Seçim sonuçları beklenirken, Rus halkının Putin’in tekrar devlet başkanı seçilmesi durumunda ülke içinde ve dışında nasıl bir atmosfer oluşacağı da merak ediliyor. Rusya’nın siyasi geleceğinin de büyük ölçüde bu seçim sonuçlarına göre şekilleneceği düşünülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vladimir Putin’in 5. Kez Rusya Devlet Başkanlığı Görevine Gelmesi Kesin Gözüyle Bakılıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin