1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Fransa’da Yangında Komşusunu Kurtaran Türk Boksör Kemal Altınpınar’ın Kahramanlık Hikayesi

Fransa’da Yangında Komşusunu Kurtaran Türk Boksör Kemal Altınpınar’ın Kahramanlık Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’nın Montereau-Fault-Yonne şehrinde 14 Kasım 2023 tarihinde bir apartmanda çıkan yangın, yaşlı komşusunun hayatını kurtaran Türk boksör Kemal Altınpınar’ın cesaret öyküsünü konu alıyor. Altınpınar, sabaha karşı yangın alarmı ile uyanıp aşağı indiğinde dumanların 1. kattan geldiğini fark ediyor ve yaşlı komşusunun balkonunda mahsur kaldığını görüyor. Hemen diğer bir komşusuyla birlikte yaşlı adamın balkonuna tırmanan Altınpınar, balkonun kapısını kırarak içeri girerek yaşlı adamı kurtarıyor.

Altınpınar, olayın ardından yaptığı açıklamada, komşusunu kurtarmak için hiç düşünmeden hareket ettiğini ve dumanı görünce balkona tırmandığını belirtiyor. İlk başta komşusunun öldüğünü düşündüğünü ancak itfaiyenin gelmesiyle birlikte komşusunun sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendiğini aktarıyor. Aynı zamanda Altınpınar’a cesaret ödülü verildiği ve komşusunun çocuklarından teşekkür aldığını ifade ediyor.

Altınpınar, Montereau-Fault-Yonne’de bir boks kulübü kurarak gençlere boksi sevdirmeye çalıştığını ve birçok öğrencisinin başarılı olduğunu belirtiyor. 20 yıldır boksla uğraşan Altınpınar’ın dünya çapında birçok maça çıktığı ve birçok şampiyonluk yaşadığı biliniyor. Kick boks dalında Avrupa Şampiyonu ve Fildişi Sahili’nde Dünya Şampiyonu olan Altınpınar, çeşitli ülkelerde boks maçları yaptığını ve birçok ödül aldığını ifade ediyor.

Altınpınar’ın hayat kurtarma eylemi, Fransız medyasında geniş yer bulmuş ve kent halkı ile Belediye Başkanı tarafından da takdirle karşılanmış. Altınpınar, insani görevi olarak gördüğü bu eylemi, “ne medya ne de madalya için yaptım” diyerek vurguluyor. Bu olayla bir kez daha insanlık değerlerinin ön planda olduğu gözler önüne seriliyor ve Altınpınar’ın cesareti alkışlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa’da Yangında Komşusunu Kurtaran Türk Boksör Kemal Altınpınar’ın Kahramanlık Hikayesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin