1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adana’da Dolandırıcılar, Kadını 2 Milyon 250 Bin TL’lik Evinden Soydu!

Adana’da Dolandırıcılar, Kadını 2 Milyon 250 Bin TL’lik Evinden Soydu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’da yaşayan 58 yaşındaki Dilber Berkbasan, kendilerini ‘savcı’ olarak tanıtan dolandırıcılara düştü. Dolandırıcılar, Dilber Hanım’a kuyumcu soygununa karıştığı iddiasıyla gizli bir soruşturma yürüttüklerini söylediler. Dolandırıcıların bu taktikleriyle Dilber Hanım, 120 gram altını ve 2 milyon 250 bin TL’lik evini kaptırdı.

Dolandırıcılar, Dilber Hanım’a telefonla ulaşarak kendilerini savcı olarak tanıttılar. Kuyumcu soygununa karıştığı iddiasıyla gizli bir soruşturma yürüttüklerini söyleyen dolandırıcılar, Dilber Hanım’ı korkutarak altınlarını ve evini istediler. Dolandırıcılar, Dilber Hanım’ı sürekli arayarak tehdit ettiler ve onu ikna etmeye çalıştılar.

Dilber Hanım, dolandırıcıların oyununa gelerek 120 gram altınını ve 2 milyon 250 bin TL’lik evini kaptırdı. Dolandırıcılar, paraları aldıktan sonra ortadan kayboldu. Gerçek savcılığa başvuran Dilber Hanım, dolandırılma hikayesini anlattı ve yardım istedi.

Adana Emniyet Müdürlüğü, bu tür dolandırıcılık olaylarının artmasıyla birlikte vatandaşları uyardı. İnsanların bu tür sahte yetkililere itimat etmemesi konusunda uyarıda bulunan yetkililer, özellikle yaşlı ve güven problemleri olan vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Dolandırıcılık olayları her geçen gün artarken, halkın bilinçlendirilmesi ve önlem alınması gerektiği konusunda uzmanlar uyarıyor. Dolandırıcıların kullandığı taktiklerin her geçen gün geliştiğini belirten uzmanlar, vatandaşların bu tür durumlara karşı bilinçli olmalarını ve gerektiğinde hemen polise başvurmalarını tavsiye ediyor.

Dilber Berkbasan’ın yaşadığı dolandırıcılık olayı, Adana halkını endişelendirirken güvenlik birimlerini de harekete geçirdi. Dolandırıcıların bir an önce yakalanması için çalışmaların hızlandırıldığı belirtilirken, benzer olayların yaşanmaması için vatandaşlara daha dikkatli olmaları gerektiği hatırlatıldı. Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için vatandaşların telefonla veya internet üzerinden kendilerini yetkili olarak tanıtan kişilere kesinlikle inanmamaları ve yetkili mercilere başvurarak bilgi alınması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’da Dolandırıcılar, Kadını 2 Milyon 250 Bin TL’lik Evinden Soydu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin