1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye-Özbekistan Arasındaki Stratejik İşbirliği Netleşiyor

Türkiye-Özbekistan Arasındaki Stratejik İşbirliği Netleşiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen görüşmenin ardından, Kurtulmuş Özbek ve Türk medyasının sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, Taşkent’te oldukça başarılı görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile yaptığı görüşmenin bu başarıları taçlandırdığını ifade etti.

Kurtulmuş, Mirziyoyev ile samimi, yapıcı ve güzel bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. İkili, Yasama Meclisi Başkanı ve Senato Başkanı ile gerçekleştirdikleri görüşmeleri de özetlediklerini belirttiler. Kurtulmuş, Mirziyoyev’in üçüncü büyük medeniyet yürüyüşü olarak adlandırdığı reform programını yakından takip ettiklerini ifade etti. Ayrıca, Türk ve Özbek dostluğunun önemine vurgu yaptılar.

Görüşmede, Türkiye ve Özbekistan arasındaki ticari, ekonomik ve kültürel ilişkiler ele alındı. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’in, üçlü parlamenter diplomasinin imkanlarını arttıracak çalışmalara ilişkin görüşlerini belirtti. Kurtulmuş, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek için başkanlık gruplarının daha etkin olması gerektiğine dikkat çekti.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını Mirziyoyev’e iletti. Mirziyoyev de aynı şekilde selamlarını geri iletti. İki ülke arasındaki kardeşlik ve dostluğun bölgede ve Türk dünyasında önemli faydaları olacağını düşündüklerini belirttiler.

İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için ticaret hacminin arttırılması gerektiğine vurgu yapan Kurtulmuş, turizm ve savunma sanayi alanlarında da işbirliği potansiyelinin olduğunu söyledi. Yüksek düzeyde işbirliği toplantılarının önemine de değinen Kurtulmuş, önümüzdeki dönemde gerçekleşecek toplantılarda ilişkilerin somut adımlarla ilerlemesini beklediklerini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye-Özbekistan Arasındaki Stratejik İşbirliği Netleşiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin