1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İranlı Uyuşturucu Baronunun Kızının Öldürülmesi Davasında Şok İddialar Ortaya Çıktı: İlhan Üngan Polislerden Bilgi Aldı İddiası!

İranlı Uyuşturucu Baronunun Kızının Öldürülmesi Davasında Şok İddialar Ortaya Çıktı: İlhan Üngan Polislerden Bilgi Aldı İddiası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti’nin kızının öldürülmesi olayıyla ilgili olarak, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama hakkında çeşitli suçlamalar ve ceza istemleri ortaya çıktı. Soruşturma savcısı, Zindaşti için ‘tasarlayarak kasten öldürme’, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘silahla tehdit’ gibi suçlamalarda bulundu. Polis memurlarının da aralarında bulunduğu diğer şüphelilere ise ‘örgüt üyeliği’, ‘silahla tehdit etme’, ‘görevi kötüye kullanma’ gibi suçlamalar yöneltildi. Sanık avukatları ve Zindaşti’nin kızının öldürülmesiyle ilgili İlhan Üngan’ın avukatları duruşmaya katıldı.

Duruşma sırasında, 2021’de yakalama kararı bulunan ve İran’da yakalanan dosya sanıklarından Tolga Hakan Ceyhan’ın da mahkemede dinlenmesine karar verildi. Mahkeme başkanı duruşmada İlhan Üngan’ın vekiline, dosyanın kaderini değiştirebilecek bir talepte bulunması için fırsat tanıdı. İlhan Üngan’ın avukatı, dosyadaki delillerin yasadışı bir şekilde ele geçirildiğini iddia ederek müvekkilinin telefonuna morgda parmak izleri alınarak açıldığını belirtti. Bu durumun yasadışı olduğunu ve delillerin geçersiz olduğunu savundu. Mahkeme heyeti, bu konudaki talebi reddedip, karar için yakalanan sanığın dinlenmesine karar vererek davayı Ekim’e erteledi.

Öldürülen İlhan Üngan daha önce Zindaşti’nin kendisine ölüm emri verdiğini iddia etmiş ve Türkiye’ye getirttiği iki tetikçiyle anlaşarak suikast girişiminden sağ kurtulmuştu. Zindaşti’nin Türkiye’deki bağlantıları ve eski AKP milletvekili Burhan Kuzu arasındaki ilişki de dikkat çekmiş, Kuzu’nun Zindaşti hakkındaki davaları engellemek için yargıya müdahale ettiği iddia edilmişti. Kuzu hakkında açılan dava ise Corona virüsü nedeniyle yargılanamadan yaşamını yitirmişti. Bu skandal dolu dava dosyasıyla ilgili bilgiler davaya yeni bir boyut kazandırmış ve gelişmeleri heyecanla beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İranlı Uyuşturucu Baronunun Kızının Öldürülmesi Davasında Şok İddialar Ortaya Çıktı: İlhan Üngan Polislerden Bilgi Aldı İddiası!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin