1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Dolu ve Yağmur Felaketi: Kocaeli ve Diğer İllerde Etkisi Devam Ediyor

Dolu ve Yağmur Felaketi: Kocaeli ve Diğer İllerde Etkisi Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, bugün Eskişehir ve çevresinde gök gürültülü sağanak yağış meydana geldi. Bu yağışlar günlük yaşamı olumsuz etkiledi ve Çifteler ilçesinde gökten yağan ceviz büyüklüğündeki dolular insanları şaşırttı. Dolu yağışı nedeniyle ilçe sakinleri maddi zararlara maruz kaldı ve yağış sonrasında toplanan dolular cep telefonları ile fotoğraflandı.

Meteorolojik verilere göre, yağışların etkisinin 24 Mayıs 2024 Cuma günü saat 03.00’a kadar devam etmesi bekleniyor.

KARS
Kars’a da ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Kentte meydana gelen sağanak yağış ve dolu, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Ceviz büyüklüğündeki dolu, araç sahiplerini zor durumda bıraktı. Dolu yağışının ardından araçlarını korumak isteyen vatandaşlar, buldukları halı ve battaniyelerle araçlarını örttü.

Kısa sürede bembeyaz bir manzara oluşturan dolu, ekili alanlara da zarar verdi. Yaklaşık 10 dakika boyunca devam eden dolu yağışı, ardından sağanak yağmura dönüştü.

KEŞAN
Keşan’da sabah saatlerinde başlayan dolu ve yağmur, hava sıcaklığı 19 dereceyken etkisini gösterdi. Dolu ve sağanak yağışın neden olduğu su birikintileri, sürücülere zor anlar yaşattı ve ana yollar trafiğe kapandı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar, saçak altlarına ve pasaj girişlerine sığındı. Meteoroloji yağışın aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

AĞRI
Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde öğle saatlerinde başlayan dolu yağışı, ilçe merkezini ve bazı köyleri beyaza bürüdü. Sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, fındık büyüklüğünde doluya dönüştü. Yaklaşık 5 dakika süren dolu yağışı sonucunda ilçe merkezi, bazı köyler ve Köse Dağı beyaza büründü. Doluya hazırlıksız yakalananlar, şemsiyeler ile korunmaya çalıştı ve bazıları iş yerlerine sığındı.

İZMİR
Meteoroloji İzmir’de kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Kent merkezinde saat 11.00 sularında sağanak yağış görüldü. Gaziemir ilçesinde ise yağmurla karışık dolu yağdı ve dolu yaklaşık 15 dakika devam etti.

BALIKESİR
Balıkesir Edremit’te öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Sürücüler zorlukla ilerlerken, belediye ve itfaiye ekipleri tıkanan mazgalları temizledi. Sağanak nedeniyle yollar suyla doldu ve bazı ev ve iş yerlerine su girdi. Trafik ekipleri, önemli kavşaklarda tedbir aldı ve yağmura hazırlıksız yakalananlar saçak altlarına sığındı.

KOCÆLĐ’DE DOLU VE SAĞANAK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün 7 il için kuvvetli yağış uyarısında bulunmuştu ve Kocaeli’de hava sıcaklığının 22 derece olduğu belirlendi. Bugün öğle saatlerinde Kocaeli’de başlayan sağanak, bazı ilçelerde etkisini gösterdi. Vatandaşlar uyarıları dikkate alırken, hazırlıksız olanlar yağmurdan korunmak için saçak altlarına sığındı. Kandıra ilçesine ise dolu yağdı ve bir vatandaş felaket olarak adlandırdığı dolu yağışını kaydetti.

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN UYARI
Ankara Valiliği, Meteoroloji’nin uyarısının ardından vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi risklere karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı. Ankara’da 23 Mayıs Perşembe günü öğleden sonra kuvvetli yağışlar bekleniyor. 21 kentte sarı kodlu alarm verildi ve yarın da 15 kentte sarı kodlu alarm verileceği duyuruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dolu ve Yağmur Felaketi: Kocaeli ve Diğer İllerde Etkisi Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin