İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ‘Bâb-ı Âli Okulu: 21. Yüzyılda Dezenformasyon Tehdidi ve İletişim Stratejileri’ programına katıldı. Programda konuşan Altun, İran Cumhurbaşkanı’nın vefatı sonrası ortaya çıkan dezenformasyon örneklerine dikkat çekti. Altun, bir günlük yas ilan edilmesine rağmen bazı medya organlarında yapılan yanıltıcı haberlerin doğru bilgiyle düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bu yıl ikinci kez düzenlenen ‘Bâb-ı Âli Okulu: 21. Yüzyılda Dezenformasyon Tehdidi ve İletişim Stratejileri’ programına katıldı. Program, İletişim Başkanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi ve öğrencilerin ilgisiyle karşılandı.
Altun, konuşmasında dijital medya düzenindeki tehditlere ve dezenformasyonun hakikat krizine yol açan etkilerine değindi. Programın temel temasının ’21. Yüzyılda Dezenformasyon Tehdidi ve İletişim Stratejileri’ olduğunu belirten Altun, dezenformasyonla mücadele stratejilerinin uzmanlar tarafından ele alınacağını söyledi.
Otokratik yapıların kendilerine alan açmasının demokrasi krizine yol açabileceğine dikkat çeken Altun, dezenformasyonun insan haklarına zarar verdiğini ve toplumları manipülasyona maruz bıraktığını ifade etti.
Dezenformasyonun haberlerde yaygın olarak görüldüğünü belirten Altun, yanıltıcı haberlere örnek olarak İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin vefatı üzerine yapılan manipülasyonları paylaştı. Altun, doğru bilginin önemine vurgu yaparak hakikatin geçiştirilemeyeceğini söyledi.
İsrail’in dezenformasyonu suçlarını örtmek için kullandığını belirten Altun, hakikatin sesini yükseltmenin önemine değindi. İsrail’in Filistin’deki zulmüne karşı direnenlerin sese sahip çıktığını vurgulayan Altun, hakikatin her zaman galip geleceğine inandığını ifade etti.