1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Forbes KKTC’yi En Karlı Yer İlan Etti, Rum Basını Şokta!

Forbes KKTC’yi En Karlı Yer İlan Etti, Rum Basını Şokta!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Forbes dergisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’ni yurt dışındaki en karlı mülk alım yerleri arasında ilk sıraya koymuş ve bu durum Rum basınında tepkilere yol açmıştır. Ekonomi ve iş dünyasına yönelik yayınları ile bilinen Forbes dergisi, KKTC’nin Avrupa ve Amerika pazarlarına göre yatırım açısından en karlı ülkeler arasında ilk sırada olduğunu belirtmiştir. KKTC, oturma izni ve diğer avantajlar sunarak yabancı yatırımı teşvik etmekte ve yatırımcılara %47 tasarruf sağlamaktadır. Bu haberin Rum basınında şok etkisi yarattığı ve Forbes’in KKTC’yi parlatmaya çalıştığı yorumlarına yol açtığı ifade edilmiştir.

Rum basını, Forbes’in KKTC’yi devlet olarak tanımlamasının GKRY’de şok etkisi yarattığını ve haberin sansasyon oluşturduğunu belirtirken, Alithia gazetesi haberde, “Forbes dergisinin sahte devleti ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ olarak nitelendirerek işgal bölgelerindeki satın alma fırsatları hakkında yayınladığı haber sansasyon yarattı.” şeklinde tepkilerini dile getirmiştir. Bazı Rum internet siteleri ise Forbes’in KKTC’yi parlatma çabası içerisinde olduğunu ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı davrandığını iddia etmişlerdir.

Forbes dergisi, geçmişte de KKTC’yi tanıtan haberler yapmıştır. Örneğin, geçen yıl KKTC’yi Amerikalılar için uygun fiyatlı mülk alımı yapılacak ilk 5 ülkeden biri olarak tanıtan bir haber yayınlamıştır. Benzer şekilde, 3 yıl önce de Forbes, KKTC’yi dünya genelinde sahil kıyısındaki daireler konusunda en iyi fırsat sunan ülke olarak nitelendirmiştir. Ancak, Forbes’in bu tür tanıtıcı haberler yapması Rum yetkililer ile Güney Kıbrıs basınında tepkilere neden olmaktadır.

Sonuç olarak, Forbes dergisinin KKTC’yi mülk alımı açısından avantajlı bir ülke olarak tanımlaması, Rum basınında eleştirilere ve tepkilere neden olmuştur. Forbes’in yatırımcılar için cazip bir ülke olarak tanıttığı KKTC, yabancı yatırımları teşvik etmeye devam etmektedir. Bununla birlikte, bu tür tanıtıcı haberler Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Rum basını tarafından hoş karşılanmamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Forbes KKTC’yi En Karlı Yer İlan Etti, Rum Basını Şokta!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin