1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR DEMEK İÇİN SESLER YÜKSELİYOR!

EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR DEMEK İÇİN SESLER YÜKSELİYOR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

22 Mayıs günü Muratpaşa ilçesi Yüksekalan Mahallesi’ndeki 75’inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde yaşanan olay, E.Y. adlı öğrencinin temizlik yapılırken okul tuvaletini kullanmak istemesiyle başladı. Görevli tarafından beklemesi gerektiği söylenen E.Y., tehditler savurarak hakaret etti. Bu durumu öğrenen müdür yardımcısı Gülşah Tekin, E.Y.’nin velisini okula çağırdı. E.Y. ise geçen yıl mezun olan ablası H.Y.’yi veli olarak gösterdi.

Gülşah Tekin, ablaya ailesini çağırmasını istediğinde H.Y., Tekin’i boğazını sıkarak duvara ittirdi. Durumu fark eden mesai arkadaşları, polisi arayarak H.Y.’yi gözaltına aldı. Tekin’in boğazında kanama ve morarma oluştuğu için hastaneye giderek darp raporu aldı ve H.Y. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gülşah Tekin’in yaşadığı şiddet olayı sosyal medyada geniş yankı buldu. Türk Eğitim Sen üyeleri, olayın yaşandığı okulun önünde toplanarak eğitim çalışanlarına destek verdi. Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikaları da açıklamaya destek verdi. Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, eğitim çalışanlarına sahip çıkılması gerektiğini belirterek şiddet yasasının çıkmasını istedi.

Öztürk, saldırganların cezalandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını ve eğitim çalışanlarına şiddet uygulayanların cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan eğitimde şiddete yönelik özel politikalar geliştirilmesini isteyen Öztürk, daha fazla eğitimciye şiddet uygulanmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Gülşah Tekin’e destek olacaklarını belirten Öztürk, saldırganların unutulmayacağını ve gereken cezayı alacaklarını ifade etti. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin cezalandırılması ve konunun gündemde tutulması gerektiğini vurgulayan Öztürk, farkındalık oluşturmayı sürdüreceklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR DEMEK İÇİN SESLER YÜKSELİYOR!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin