1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erzincan Maden Kazası Raporunda 39 Kişi Kusurlu Bulundu!

Erzincan Maden Kazası Raporunda 39 Kişi Kusurlu Bulundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

300 sayfalık bilirkişi raporuna göre, Erzincan İliç’te 13 Şubat tarihinde meydana gelen maden kazasında 39 kişi daha kusurlu bulundu. Bu kişilerden 26’sı tali kusurlu olarak belirlendi, diğer 13 kişi ise Asli kusurlu olarak rapora geçti. Şirket içerisinde üst düzey yönetici konumunda bulunan 7 yabancı uyruklu kişiden ise 6’sı asli kusurlu, 1’i ise tali kusurlu olarak raporda yer aldı.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, maden kazasının ardından hazırlanan bilirkişi raporunda kusurlu bulunan 13 kişinin ifadesine başvurulacağını belirtti. Vali Aydoğdu ayrıca, kazanın ardından bugün herhangi bir tutuklama yapılmadığını ifade etti. Maden kazasının sorumlularının tespit edilip yargı önüne çıkarılması için gerekli adımların atılacağı vurgulandı.

Raporda kusurlu bulunan kişiler arasında yer alan şirket üst düzey yöneticilerinin, kazanın yaşanmasında ciddi sorumlulukları olduğu belirtildi. Bu bilgiler ışığında, soruşturma sürecinin daha da derinleştirilerek, kazanın nedenleri ve sorumlularının net olarak ortaya çıkarılması bekleniyor.

Maden kazasının ardından bilirkişi raporundaki tespitlerin göz önünde bulundurularak, kazaya sebebiyet veren faktörlerin detaylı şekilde inceleneceği ve kazanın yaşandığı tarih ve saatlerde alınması gereken önlemlerin neden alınmadığı konusunda da araştırmalar yapılacak. Bu sayede, benzer kazaların önüne geçmek adına alınabilecek tedbirler ve sorumluların cezalandırılması için adımlar atılacak.

Erzincan’da yaşanan maden kazasının yaraları sarmaya devam ederken, raporun ortaya koyduğu kusurlu kişilerin sorumlulukları üzerine yapılacak detaylı incelemeler sonucunda gerekli yasal işlemler de başlatılacak. Kazada hayatını kaybeden işçilerin aileleri ve yakınları da adaletin sağlanması için süreci takip ederken, kusurlu bulunan kişilere verilecek cezaların adil ve caydırıcı olması bekleniyor.

Erzincan’daki maden kazasının yankıları sürerken, sorumluların belirlenmesi ve kazanın nedenleri konusunda net bilgilerin ortaya çıkarılması için yapılan çalışmalar titizlikle devam edecek. Vali Aydoğdu’nun açıklamalarına göre, kusurlu bulunan kişilerin adalete hesap vermesi için gereken adımların kararlılıkla atılacağı vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erzincan Maden Kazası Raporunda 39 Kişi Kusurlu Bulundu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin