1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sokak Köpekleriyle İlgili Yeni Kanun Tasarısı Geliyor

Sokak Köpekleriyle İlgili Yeni Kanun Tasarısı Geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Milliyet Özel, yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

Sokak köpekleri konusunda 2020 yılında Meclis’te bir komisyon oluşturduk. Bu komisyonun amacı, uyutma işlemine karşı çıkmaktır. Uyutma sadece tedavi edilemeyen hastalıklar, hayvanın acı çekmesi ve kuduz gibi durumlar için yapılabilir. Bunun dışında başka bir yöntem kabul edilemez. Hayvan hakları savunucularının endişeleri haklıdır. Ancak, çözümün itlaf değil, uyutma değil, uygun kanunların çıkarılması olduğunu düşünüyorum. İtlaf ve uyutma konusunda uzlaşma sağlanabilir değildir.

Normalleşme sürecinde seçmenin çoğu desteklediği bir oran var. Yani, yüzde 13 kadar bir kesim karşı çıkıyor, ancak yüzde 70’ten fazlası destekliyor.

Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmeyi Sayın Bahçeli’ye detaylarıyla anlattım. Bahçeli’ye, Erdoğan ile yaptığımız 28 dakikalık görüşmenin özetini yaklaşık 10-12 dakikada ilettim.

Erdoğan’ın iade-i ziyareti beklenenden daha uzun sürdü. Biz, iade-i ziyaretin Haziran’ın ilk yarısında gerçekleşmesini bekliyorduk. Belli konularda ilerleme sağlanabileceğini umuyoruz.

Hasan Doğan’a yaptığımız görüşmenin en net sonucu olarak 28 Şubat tutuklularının serbest bırakılmasını gösterebiliriz. Bu konuda yapılan görüşmeler sonucunda yayımlanacak kararlar için teşekkürlerimizi ilettik.

Benim adaylık tartışmalarına dair bir niyetim yok. Amacım, Atatürk’ün partisini ilk genel seçimlerde iktidar yapmaktır. Nihai aday CHP grubunda oylanacaktır. Kişisel hedeflerimiz yerine partiyi iktidara taşımaya odaklanmalıyız.

Yeni müfredat hakkında endişelerimi dile getirmek istiyorum. Bu müfredatın yürürlüğe girmesi durdurulmazsa, anayasa ve çoğulculuk vurguları arka plana atılabilir. Cumhurbaşkanı’na bu konuda ciddi bir çağrı yapmaktayım.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sokak Köpekleriyle İlgili Yeni Kanun Tasarısı Geliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin