1. Haberler
  2. Ankara
  3. OYAK Yatırımı Üyelerini Altın ve Dövizden Daha Fazla Kazandırdı

OYAK Yatırımı Üyelerini Altın ve Dövizden Daha Fazla Kazandırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OYAK, üyelerine yatırım araçlarının hepsinden fazla getiri sağlayarak yüzde 77,1 nema oranıyla dikkat çekti. Bu oran, geçen yıl en çok kazandıran yatırım aracı olan altının getirisini aşarak yatırımcılara yüksek kazanç sağladı. BİST endeksinin getirisini ikiye katlayan OYAK, aynı zamanda Dolar ve Euro gibi diğer yatırım araçlarının da önüne geçti.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, 2023 yılına zorlu başlangıcına rağmen hedeflerine ulaşan OYAK’ın başarısını vurguladı. Erdem, kuruluşunun 62. yılında Türkiye’nin en başarılı tamamlayıcı mesleki emeklilik fonu olarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiklerini belirtti. OYAK’ın inşa ettiği dayanıklı yapı sayesinde piyasalardaki zorlukları başarıyla yönettiğini ve üye varlıklarını sürekli geliştirerek refah seviyelerini koruduğunu dile getirdi.

Erdem, OYAK’ın altı kıtada faaliyet göstererek Türkiye’ye katma değer sağladığını ve faaliyetlerini etkileyen en önemli risklerin küresel enflasyon dalgası ve jeopolitik sorunlar olduğunu belirtti. Proaktif portföy yönetimi sayesinde riskleri yönettiklerini ve güçlü büyümeyi sürdürdüklerini vurguladı.

OYAK’ın üyelerine yüksek nema oranı sağlayarak birikimlerini koruduğunu ve yüksek getiri sağladığını belirten Erdem, bunun OYAK ve diğer grup şirketlerinin çalışanlarının özverili katkıları sayesinde gerçekleştiğini dile getirdi. OYAK’ın büyüme stratejileriyle üyelerine fayda sağlamayı hedeflediğini ve öz kaynağı 10 milyar doları aşan küresel bir grup olarak varlığını sürdürdüğünü ifade etti.

OYAK’ın toplam varlıklarının 847 milyar TL’ye ulaştığı 2023 yılında Türkiye ekonomisine değer kattığını belirten Erdem, faaliyet raporuna göre hasılatlarının arttığını ve ihracat ve vergi ödemeleriyle ülkeye katkı sağladıklarını dile getirdi. OYAK Grubu Şirketlerinin otomotiv, demir-çelik ve diğer sektörlerdeki yatırımlarının ülke ekonomisine katkı sağladığını belirten Erdem, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında yapılan yatırımların sektörlere önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
OYAK Yatırımı Üyelerini Altın ve Dövizden Daha Fazla Kazandırdı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin