1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Gizli Tanık Firar Etti: Soruşturma Ne Zaman Başlayacak?

Gizli Tanık Firar Etti: Soruşturma Ne Zaman Başlayacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suç örgütünün ikinci adamı olduğu belirtilen ve “Gizli Tanık” olarak bilinen Serdar Sertçelik’in, ev hapsindeyken elektronik kelepçe takılarak gözetim altında tutulmasına rağmen yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı. Serdar Sertçelik, Emniyet’te bazı isimler hakkında kumpas kurulması için zorla ifade verdirilmeye çalışıldığını iddia etti ancak bu iddialar ifadelerinde yer almadığı belirlendi. TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nun CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Mansur Kılınç, Sertçelik’in firarına ilişkin araştırma yapılması için TBMM Başkanlığı’na önerge verdi ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya 16 soru yöneltti.

Mansur Kılınç’ın verdiği sorular arasında Sertçelik’in kaçış tarihi ve destekçileri, yakalanması için alınan tedbirler, eve polis neden konulmadığı, kaçış sırasında yardım eden kişilerin kimler olduğu, telefon ile iletişim kurduğu kişiler, adli kontrol kararını ihlal ettiği iddiaları ve kaçmasına engel olacak önlemlerin alınıp alınmadığı gibi konular yer alıyor. Ayrıca Tanık Koruma Dairesi Başkanlığı görevlileri hakkında yürütülen bir soruşturmadan da bahsediliyor.

Bir diğer iddia ise Sertçelik’in bulunduğu nezarethanedeki kamerasız odaya götürüldüğü ve bir polis müdürünün rüşvet aldığı, bu durumun tarikat ve cemaat yapılanmalarıyla bağlantılı olduğu yönünde. Eski bir emniyet müdürüne rüşvet verdiğini iddia eden Kaplan’ın hala dosyaya ilişkin belgelerin eksik olduğu ifade ediliyor.

CHP’li Kılınç, organize suç örgütlerinin devlet kurumlarına sızma riskine dikkat çekerek, devlet görevlilerinin bu organizasyonlarla ilişkilerinin araştırılması ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. Emniyet ve yargı kurumları içindeki tarikat ve cemaat yapılanmalarıyla ilgili soruşturmaların yapılması gerektiğini belirtti. Son olarak, devlet içindeki mafya ve diğer illegal yapılarla mücadele edilerek, devletin güvenliğinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gizli Tanık Firar Etti: Soruşturma Ne Zaman Başlayacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin