1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yatırımcı Sayısında Büyük Düşüş! Halka Arz Etkisi Gözler Önünde

Yatırımcı Sayısında Büyük Düşüş! Halka Arz Etkisi Gözler Önünde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırımcı sayısında önemli bir azalma yaşandı. 25 Mayıs tarihi itibarıyla bir önceki haftaya göre 46,127 kişi azalarak, toplam yatırımcı sayısı 8,614,243’ten 8,578,116’ya geriledi. Bu düşüşte, borsanın performansı ve yeni halka arzlar etkili oldu. Son dönemde yaşanan kâr satışları, yatırımcı sayısının gerilemesine neden oldu. Bu yılın ilk 5 ayında 17 şirket halka arz edildi. Ancak, halka arzlara olan ilginin azalmasıyla bazı şirketlerin hisse fiyatları halka arz seviyesinin altına düştü. 17 halka arzın 6’sı şubat ayında, 3’ü mart ayında, 1’i nisan ayında, geri kalanı ise mayıs ayında gerçekleşti. Bu yıl halka açılan şirketlerden üçü, halka arz fiyatının altına düşerek yatırımcılarını üzdü. Şubat ayında 119,296 puanla rekor kıran halka arz endeksi, cuma günü itibarıyla 96,895 puana kadar geriledi. Uzmanlar, halka arzlardaki son kayıpların yatırımcı ilgisini olumsuz etkileyeceğini belirtiyor.

Yatırımcı sayısındaki azalma trendi, borsanın genel performansı ve yeni halka arzlardan kaynaklanan birçok etkene bağlı olarak yaşanıyor. Halka arzlar sonrası gelen kâr satışları, son haftada yatırımcı sayısının düşüş göstermesine yol açtı. Bu yıl içinde gerçekleşen 17 halka arzdan 6’sı şubat ayında, 3’ü mart ayında, 1’i nisan ayında ve geri kalanı mayıs ayında gerçekleşti. Ancak, bu halka arzlara yatırımcı ilgisinin azalmaya başladığı görülüyor. Üstelik, bazı şirketlerin hisse fiyatları halka arz seviyesinin altına geriledi. Bu durum yatırımcıları olumsuz etkiledi ve yatırımcı sayısının azalmasına neden oldu.

Halka arz endeksindeki düşüş, yatırımcıların dikkatini çeken önemli bir gelişme oldu. Şubat ayında rekor kıran halka arz endeksi, son dönemde ciddi düşüşler yaşayarak 96,895 puana kadar geriledi. Bu durum, uzmanlar arasında halka arzlardaki kayıpların yatırımcı ilgisini olumsuz etkileyeceği yönünde endişelere neden oldu. Halka açılan şirketler arasında, halka arz fiyatının altına düşenlerin sayısının artması, yatırımcıları endişelendiriyor. Dolayısıyla, halka arzlardaki son dönemdeki gelişmeler, yatırımcıların piyasaya olan güvenini sarsmış durumda. Bu durumun önümüzdeki dönemde yatırımcı sayısında daha fazla düşüş yaşanmasına sebep olabileceği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yatırımcı Sayısında Büyük Düşüş! Halka Arz Etkisi Gözler Önünde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin