1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. BBP Genel Başkanı Destici: “Gazze’de Katliamı Lanetliyoruz, İsrail Katil Netanyahu Yargılanmalıdır”

BBP Genel Başkanı Destici: “Gazze’de Katliamı Lanetliyoruz, İsrail Katil Netanyahu Yargılanmalıdır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BBP Genel Başkanı Destici, parti genel merkezinde düzenlenen ‘Filistin’de Anne Olmak’ programına katıldı. Kendisine eşi Şükriye Destici, BBP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Dilek Keskin ve diğer partili kadınlar eşlik etti. Destici, programa katılan kadınlara ve eşine teşekkür ederek BBP’nin mazlumun yanında ve zalimin karşısında olduğunu vurguladı. Partinin kuruluş ilkelerine uygun olarak her zaman zulme karşı durduklarını belirtti ve bundan sonra da mazlumun yanında saf tutmaya devam edeceklerini söyledi.

Programda Gazze’de yaşanan katliamlara da değinen Destici, İsrail’in yaptığı vahşeti lanetlediklerini belirtti. 7 Ekim’den bu yana Gazze’de kaç kişinin hayatını kaybettiğini ve kaç kişinin yaralandığını açıkladı. Enkaz altında kalan ve resmi rakamlara yansımayan birçok ölü olduğunu dile getirdi. Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek bu vahşetin tarihe geçecek cinsten olduğunu belirtti.

Destici, zalimin karşısında olduklarını ve Türkiye olarak her zaman zulme karşı çıktıklarını söyledi. İslam ülkeleri ve Arap Birliği üyesi ülkelerin artık ayağa kalkma zamanının geldiğini ifade etti. İnsanlık adına, kadınlar adına ve çocuklar için ayağa kalkılması gerektiğini vurguladı. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun soykırım suçundan yargılanması gerektiğini belirtti.

Filistinli annelerin zor koşullarda 6 çocuk doğurmak zorunda kaldığını ve Türkiye’nin nüfus artışı konusunda ciddi tedbirler alması gerektiğini vurguladı. Türkiye’de doğum oranlarının düşmesinin tehlikeli bir durum olduğunu dile getirdi. Her annenin en az 3 çocuk doğurması gerektiğini ifade etti.

Programın sonunda Destici, Filistinli annelere ve ailelere desteklerinin süreceğini ve her zaman mazlumun yanında olacaklarını tekrarladı. İsrail’in uyguladığı vahşete karşı sessiz kalmayacaklarını ve zalimin karşısında dimdik duracaklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BBP Genel Başkanı Destici: “Gazze’de Katliamı Lanetliyoruz, İsrail Katil Netanyahu Yargılanmalıdır”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin