1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sokak Hayvanları İçin Şok Edici Öneri: Hayvanları Öldürmek Mi Yoksa Çözüm Bulmak Mı?

Sokak Hayvanları İçin Şok Edici Öneri: Hayvanları Öldürmek Mi Yoksa Çözüm Bulmak Mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sokak hayvanları için hazırlanan tasarıda uyutma (öldürme) maddesi büyük infial yarattı. Tepkiler çığ gibi devam ederken İstanbul Baro Hayvan Hakları Merkezi eski Başkanı Deniz Tavşancıl Kalafatoğlu, SÖZCÜ TV’de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kalafatoğlu, kamuoyunda büyük algı yönetimi olduğunu ifade ederek toplumun bu konuda bölündüğünü ve çözüm aradığını belirtti. 2014 yılında çıkarılan yasanın hala uygulanmadığını ve belediyelerin yetersizliğine dikkat çekti. Kalafatoğlu, yurt dışında devletlerin gönüllülerle işbirliği yaparak bu sorunu çözdüğünü ve Türkiye’de de benzer bir sistemin gerekliliğine vurgu yaptı.

Hayvanların kısırlaştırılmasının önemine değinen Kalafatoğlu, ülke genelinde seferberlik ilan edilerek kısırlaştırmanın hızlandırılması gerektiğini ifade etti. Ancak mevcut durumda kısırlaştırma işlemlerinin yeterince hızlı gerçekleştirilmediğini ve bu nedenle üreme sorununun devam ettiğini belirtti. Uyutma önerisinin hatalı ve facia olduğunu düşünen Kalafatoğlu, yaşam hakkının kutsal olduğunu ve kolaya kaçılmamalı gerektiğini savundu. Yasaya uymayanları denetleyerek ve hayvanseverlerle işbirliği yaparak sorunun çözülebileceğini dile getirdi.

Maliyetler konusuna da değinen Kalafatoğlu, hayvanların öldürülmesi için harcanacak paraların kısırlaştırmaya göre çok daha yüksek olduğunu belirtti. Hayvanların korunması ve sahiplenilmesi için daha uygun ve etik çözümler aranması gerektiğini savundu. Öldürme yetkisinin verilmesinin yanlış olduğunu düşünen Kalafatoğlu, sorunun sağduyu ve samimiyetle çözülmesi gerektiğini vurgulayarak üretim ve satışın durdurulması ve hayvanseverlerin daha etkin şekilde işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sokak Hayvanları İçin Şok Edici Öneri: Hayvanları Öldürmek Mi Yoksa Çözüm Bulmak Mı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin