1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. HDP Milletvekillerine Kobani Olaylarından İddianame!

HDP Milletvekillerine Kobani Olaylarından İddianame!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasındaki Kobani olaylarına karıştıkları iddia edilen 5 eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili hakkında iddianame düzenledi. HDP eski milletvekilleri Hüda Kaya, Serpil Kemalbay Pekgözegü, Garo Paylan, Fatma Kurtulan ve Pero Dundar, “şüpheli” olarak iddianamede yer aldı. İddianame, 6-8 Ekim 2014’te terör örgütü PKK/KCK tarafından halkı sokağa çıkarak terör eylemleri gerçekleştirmeye teşvik etmek amacıyla çağrılar yapıldığını belirtti.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, 6-8 Ekim olayları sırasında ülke genelinde terör örgütü yöneticileri ve HDP MYK üyelerinin de dahil olduğu 108 sanık hakkında karar verilmişti. Olaylar sonucunda 35 il, 96 ilçe ve 131 yerleşim yerinde meydana gelen olaylarda 37 kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi ise öldürülmeye teşebbüs edilmişti. Ayrıca 326 güvenlik görevlisi ve 435 vatandaş yaralanmış, mala zarar verme, alıkoyma, hırsızlık, yağma, Türk bayrağı yakma gibi suçlar işlenmişti.

Suçlamalar arasında HDP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamalar sonucu suç işledikleri belirtilen şüphelilerin de bulunduğu iddianamede, toplamda 2674 mağdur veya müşteki bulunduğu bilgisi yer aldı. Kabul edilmesi durumunda şüphelilere Yasin Börü ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu 37 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Ayrıca diğer suçlardan da çeşitli hapis cezaları istendi.

Kobani olayları, Türkiye genelinde ciddi bir krize yol açmış ve birçok vatandaşın canına mal olmuştu. Bu doğrultuda olaylara karıştığı öne sürülen söz konusu HDP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu şüphelilerin adalete hesap vermesi bekleniyor. Yargı sürecinde suçlamaları kabul etmeyen ve masum olduklarını belirten şüphelilere yönelik mahkemenin vereceği kararın toplumda nasıl bir yankı uyandıracağı merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP Milletvekillerine Kobani Olaylarından İddianame!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin