1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Mersin’de Zincirleme Kaza: Bilirkişi Heyeti Tutuklu Şoförü Suçladı!

Mersin’de Zincirleme Kaza: Bilirkişi Heyeti Tutuklu Şoförü Suçladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’de 26 Mayıs tarihinde meydana gelen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği zincirleme trafik kazasıyla ilgili soruşturma devam etmektedir. Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Yenice Mahallesi mevkisinde gerçekleşen kaza, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından incelenmektedir. Bu kapsamda, alanında uzman bilirkişilerden oluşan bir heyet tarafından hazırlanan ön raporda, kazanın tek ve asli kusurlusunun tutuklu otobüs şoförü Ali G. olduğu belirtilmiştir.

Bilirkişi heyetinin raporunda, kazaya ilişkin detaylı incelemelerin yapıldığı ve otobüs şoförünün yolun ve hava koşullarının gerektirdiği özelliklere uymadığı gerekçesiyle asli kusurlu olduğu vurgulanmıştır. Polis ekipleri tarafından hazırlanan trafik kaza tespit tutanağında da otobüs şoförünün kusurlu olduğu belirtilmiştir. Başsavcılıkça, otobüsteki olası teknik eksikliklerin incelenmesi için yeni bir bilirkişi heyeti görevlendirilmiştir.

Tutuklu otobüs şoförü Ali G.’nin ifadelerine göre, kaza sırasında yaşanan süreci anlatarak başlayan Ali G., kazadan hemen sonra araçtan inip diğer araçları ve yaralıları gözlemlediğini ifade etmiştir. Kazanın ardından çok üzgün olduğunu ve işi sadece ekmek parası için yaptığını belirten Ali G., olayın olmasını keşke istemediğini dile getirmiştir.

TAG Otoyolu’ndaki kazada, otobüsün karşı şeride geçerek 2 otomobil ve 1 kamyona çarpması sonucu 11 kişi hayatını kaybetmiş, 33 kişi yaralanmıştır. Aynı bölgede bir başka kaza daha yaşanmış ve 6 kişi yaralanmıştır. Kazanın ardından gözaltına alınan ve tutuklanan Ali G., olayın seyrini hala anlamadığını ifade etmiştir.

Mersin’deki bu trajik kazanın ardından yürütülen soruşturmanın detayları, şoförün ifadeleri ve bilirkişi raporlarıyla netleşmeye devam etmektedir. Mekanında uzmanlaşmış kişiler tarafından hazırlanan raporlar, kazanın seyrini ve kusurlu tarafı aydınlatmaya çalışmaktadır. Kazadan etkilenen ailelerin ve toplumun acıları bir yana, olayın aydınlatılması ve benzerinin yaşanmaması adına önlemler alınması büyük önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mersin’de Zincirleme Kaza: Bilirkişi Heyeti Tutuklu Şoförü Suçladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin