1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul Fethinin 571. Yılı Coşkusuyla Kutlanan Etkinlikler!

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul Fethinin 571. Yılı Coşkusuyla Kutlanan Etkinlikler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinin 571. yıldönümünü, şanına yakışır bir şekilde kutladı. Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda gerçekleştirilen kutlamalara, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile birlikte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve binlerce vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikler; İBB Mehteran Bölüğü, görsel ve ışık gösterileri ile İstanbul’un fethinin canlandırıldığı sahne gösterisi ile renklendirildi.

Gösterilerin ardından mikrofona gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un fethinin tarihi önemine vurgu yaparak, Fatih Sultan Mehmet’in özel bir lider olduğunu belirtti. İstanbul’un fethinin sadece toprakları değil, gönülleri fethetmeyi hedeflediğini ve adaleti, hoşgörüyü merkeze alarak İstanbul’u doğu ve batı kültürlerinin buluştuğu bir dünya başkenti haline getirdiğini ifade etti.

İmamoğlu, İstanbul’a sahip çıkmanın, Fatih Sultan Mehmet’in ve Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı. İstanbul’un tarihin ve medeniyetin özeti olduğunu ve şehrin herkesin olduğunu belirterek, katılımcılara İstanbul’u sevgi ve saygıyla korumaları çağrısında bulundu.

Başkan İmamoğlu, gençlere özellikle seslenerek, onların geçmişe değil geleceğe odaklanmalarını ve birbirlerine güvenmelerini önemsedi. Gençlerin birlik ve beraberlik içinde olmalarının ülke ve dünya için en büyük güvence olacağını ifade etti ve İstanbul’un 571. fetih yıldönümünü kutladı.

Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk’ün, barışı kazandıkları için büyük ve eşsiz liderler olduğunu belirten İmamoğlu, onların kardeşlik, hoşgörü, akıl ve bilim yolunda ilerlediklerini vurgulayarak, gençlere bu değerleri rehber edinmeleri çağrısında bulundu.

Başkan İmamoğlu, gençlerin gönülleri ve geleceği fethetmek için ellerinde büyük bir potansiyel olduğunu ve birbirlerine güvenmeleri gerektiğini belirtti. İstanbul’un kutlu yıldönümünde herkese sağlıklı ve güzel bir gelecek dileyerek, İstanbul sevgisini ve saygısını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul Fethinin 571. Yılı Coşkusuyla Kutlanan Etkinlikler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin