1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM İdare Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan’dan İsrail’e Sert Tepki: “İnsanlığın Bittiği Nokta!”

TBMM İdare Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan’dan İsrail’e Sert Tepki: “İnsanlığın Bittiği Nokta!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM İdare Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili olan Hasan Turan, İsrail’in Refah’taki saldırısına tepki gösterdi. Turan, mecliste yaptığı konuşmada duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı. Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul’un fethinin 571. yıl dönümünü kutlayarak, Fatih Sultan Mehmet ve fethin kahramanlarını rahmetle andı.

Turan, İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı saldırılarının 237. gününde Refah’ta başlattığı acımasız saldırılara dikkat çekti. İsrail uçaklarının Refah’ta toplanan insanların kaldığı çadırlara yüzlerce tonluk bombalar attığını belirten Turan, bu durumu insanlığın gözü önünde işlenen bir soykırım olarak nitelendirdi.

İnsanların çaresizliğini anlatan Turan, yaşananları izlerken insanların gözleri önünde bir korku filmi gibi aktığını ifade etti. Binlerce tonluk bombaların çocukları, kadınları ve sivil insanları katlettiğini vurgulayan Turan, bu durum karşısında insanların yüreklerinin acıdığını ve insanlık adına utanç verici olduğunu belirtti. 365 kilometrekarelik Gazze’de yaşanan bu vahşeti dünya nüfusuyla kıyaslayan Turan, Filistinli kardeşlerimizin küçük bir alanı bile paylaşmakta zorluk çektiğini dile getirdi.

John Kirby’nin, “İsrail’in Refah’taki saldırısı kırmızı çizgiyi aşmadı” şeklindeki açıklamalarına sert tepki gösteren Turan, bu durumun ne zaman kırmızı çizgiyi aşacağını ve daha kaç masum insanın öldürülmesi gerektiğini sorguladı. Ayrıca, Amerikan rüyası ve özgürlük kavramlarını sorgulayarak, dünya üzerindeki vahşi olaylara nasıl göz yumulabildiğini eleştirdi.

Turan, Refah’taki saldırılarda hayatını kaybeden bir çocuğu kucağına alan babanın fotoğrafını göstererek duygusal anlar yaşadı. Bu durumu paylaşan Turan, insanlık adına yaşanan bu tür olayların tam anlamıyla bir insanlık krizi olduğunu vurguladı. İnsanların ölümü sıradan bir şekilde algılamasının üzücü olduğunu belirten Turan, insanlığın geldiği noktanın düşündürücü olduğunu dile getirdi. Photo by AA Source: AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM İdare Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan’dan İsrail’e Sert Tepki: “İnsanlığın Bittiği Nokta!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin