1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Suruç’ta PKK İle İlgili Çarpıcı Operasyon: 11 Adrese Eş Zamanlı Baskın!

Suruç’ta PKK İle İlgili Çarpıcı Operasyon: 11 Adrese Eş Zamanlı Baskın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yönetilen operasyon, terör örgütü PKK’nın sözde şehir yapısına karşı yapılan bir çalışmanın parçasıydı. Bu operasyon kapsamında 17 şüpheli tutuklanmıştı. Operasyonun devamında ise Suruç ilçesinde bulunan 11 adrese eş zamanlı bir operasyon düzenlendi. Operasyona Jandarma Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı da katıldı.

Yapılan operasyonda Jandarma Özel Harekat ekipleri de görev aldı. DEM Parti Suruç Belediye Meclisi üyeleri M.K. ve M.Ö. dahil olmak üzere 3’ü yabancı uyruklu toplamda 11 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun yapıldığı adreslerde yapılan aramalarda ise 11 cep telefonu, 12 sim kart, 1 tablet, 1 dizüstü bilgisayar, 6 flaş bellek, 9 hafıza kartı, 3 cd, 2 örgütsel kitap ve 19 örgütsel fotoğraf ele geçirildi.

Bu operasyon, terör örgütü PKK’nın faaliyetlerine karşı ciddi bir darbe vurmayı amaçlıyordu. Özellikle terör örgütünün sözde şehir yapılanması üzerine yoğunlaşılan operasyonun hedefi, örgüte ait hücrelerin deşifre edilmesi ve etkisiz hale getirilmesiydi. Operasyonun sonucunda tutuklanan şüphelilerin, terör örgütüne yönelik faaliyetlerde yer aldıkları ve örgütsel dış ilişkileri sürdürdükleri tespit edilmişti.

Suruç ilçesinde gerçekleştirilen operasyon, bölgedeki terör örgütlerinin faaliyetlerinin bertaraf edilmesine yönelik güvenlik güçlerinin kararlılığını bir kez daha gösterdi. Operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlanması, güvenlik güçlerinin terörle mücadele konusundaki kararlılıklarını ve koordinasyonlarını ortaya koyması açısından da önemliydi.

Ele geçirilen bilgi ve delillerin değerlendirilmesi sonrasında operasyonun genişletilip genişletilmeyeceği konusunda güvenlik güçleri çalışmalarına devam etti. Bölgedeki terör örgütlerine karşı operasyonların artarak devam etmesi, huzur ve güvenliğin sağlanması adına önemli bir adımdı. Güvenlik güçlerinin kararlı ve etkin mücadelesi, terörle mücadele konusundaki başarının devam etmesini sağlayacaktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suruç’ta PKK İle İlgili Çarpıcı Operasyon: 11 Adrese Eş Zamanlı Baskın!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin