1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye’nin 22. Başbakanı Tansu Çiller’in Eşi Özer Çiller Hayatını Kaybetti | Video İzle

Türkiye’nin 22. Başbakanı Tansu Çiller’in Eşi Özer Çiller Hayatını Kaybetti | Video İzle

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin 22. Başbakanı olarak görev yapan Tansu Çiller’in eşi, Özer Uçuran Çiller (86), Yeniköy’deki evinde kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Uzun süredir diyaliz tedavisi gören Çiller’in ölümü, sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller’e taziye ziyaretlerinde bulunuldu. 86 yaşındaki Özer Uçuran Çiller’in vefatı nedeniyle aileyi ziyaret edenler, sabah saatlerinden itibaren Yeniköy’deki evlerinde bir araya geldi. Tansu Çiller, taziyeleri kabul ederken bazı ziyaretçileri kapıda karşıladı ve uğurladı.

Özer Uçuran Çiller’in cenazesi, 3 Haziran Pazartesi günü Levent’teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nde kılınacak namazın ardından Kilyos Mezarlığı’na defnedilecek. Çiller’in hayata gözlerini yumması, sevenlerini derinden üzdü.

1937 doğumlu olan Özer Uçuran Çiller, mühendislik ve iş dünyasında kariyer yapmış bir isimdi. Türkiye’nin ilk kadın başbakanı Tansu Çiller ile evliliğinden iki çocuğu olan Çiller, evlilik sonrasında “Çiller” soyadını benimsemişti.

Saint Joseph Fransız Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim alan Çiller, ABD’de de eğitimine devam etti ve MBA derecesi aldı. İş hayatına Amerika’da başlayan Çiller, daha sonra Türkiye’ye dönüp eşinin siyasi kariyerine destek oldu. Tansu Çiller’in başbakan olmasıyla birlikte “first gentleman” unvanını alan Özer Çiller, alternatif tıp konusunda da ilgi göstermiş ve kitaplar yazmıştı.

Özer Uçuran Çiller’in ani ölümü, sevenlerini derinden üzdü ve Türkiye’nin siyaset ve iş dünyasında önemli bir iz bırakan ismin ardından büyük bir boşluk oluşturdu. Çiller, vefatının ardından sevenleri tarafından dualarla anılmaya devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin 22. Başbakanı Tansu Çiller’in Eşi Özer Çiller Hayatını Kaybetti | Video İzle
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin