1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türk Kızılay’ından şaşırtan hamle: Krizde çadır satan Kızılay, şimdi kan torbası üretecek!

Türk Kızılay’ından şaşırtan hamle: Krizde çadır satan Kızılay, şimdi kan torbası üretecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Silivri Selimpaşa’da yer alan 16 dönümlük hazine arazisinde 6 Şubat depremlerinde çadır satmasıyla gündeme gelen Kızılay için önemli bir imar planı değişikliği yaptı. Bu arazi, öncelikle “Kızılay Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı” olarak belirlenmiş ancak sonradan “Sanayi Tesis Alanı (Kızılay Kan Torbası Üretim Tesisi)”ne dönüştürülmüştür. Bu değişiklik, 2016 yılında “Maliye Hazinesi” adına kayıtlı olan parselin 49 yıllığına “Türkiye Kızılay Derneği” adına tahsis edilmesiyle ilgilidir.

Kızılay’a tahsis edilen arazide yapılan plan değişikliği sayesinde Kan Torbası Üretim ve Arge Tesisi kurulması planlanmaktadır. Bu tesis, üretim kapasitesiyle Türk Kızılayı’nın ihtiyaçlarını karşılayacak ve hatta Avrupa ve dünya pazarına da ürün sağlayabilecek kabiliyete sahip olacaktır.

Ancak, Silivri Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü, arazinin çevresinde bulunan okullar ve konut alanlarıyla uyumsuz olduğunu düşünmektedir. Özellikle Silivri Anadolu Lisesi ve Selimpaşa Mustafa Kemal İlkokulu’nun hemen yanında yer alması sebebiyle, Sanayi Alanı olarak planlanmasının uygun olmadığına dikkat çekmektedir. Bununla birlikte, plan değişikliği 30 Mayıs 2024 tarihine kadar askıya çıkarılmış olup, itirazlar için süre verilmiştir.

Bu plan değişikliğiyle ilgili olarak yapılan açıklamada, Türk Kızılayı’nın kamu yararına çalışan ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olduğu vurgulanmıştır. Bu nedenle değişikliğin, yardım ve hizmet faaliyetlerine destek olacak şekilde yapıldığı belirtilmiştir. Türk Kızılayı’nın uluslararası standartlarda kan torbası üretecek tesisin kurulması, daha etkin ve kaliteli hizmet sunabilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Kızılay’ından şaşırtan hamle: Krizde çadır satan Kızılay, şimdi kan torbası üretecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin