Daha okunaklı bir hale getirmek için verilen bilgiler paragraflara ayrıldı ve isimler, sayılar, tarihler belirleyici kelimeler içinde değişiklik yapıldı.
Türkiye Buluşmaları, Haziran ayında başlayıp Ekim ayına kadar devam edecek. Bu kongre süreci alt zemini oluşturacak ve geniş bir istişare ağı oluşturulacak. Politikaların yanı sıra büyük kongrede 20 yılın değerlendirmesi yapılacak. Yoğun saha çalışmalarının yanı sıra E-teşkilat modeli de kurulması planlanıyor. 2025’te gerçekleşecek normal AK Parti kongrelerinin dışında bir kongre yapılacak.
Teşkilatlardan sorumlu olan Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, 2028 seçimleri için yapılacak yenilikleri sunumunda ele aldı. “Ülkemizde derin bir sosyal dönüşüm yaşanıyor ve biz bu dönüşümü yakalayabilmek için çalışıyoruz. Partimizin katılım yollarını çeşitlendirerek gelişmelere ayak uydurmayı hedefliyoruz” dedi.
AK Parti, Türkiye Buluşmaları ile birlikte teşkilattaki üye sayısını artırmayı hedefliyor. Özellikle 31 Mart ve 14-28 Mayıs seçimlerinde farklı partiye oy veren seçmenleri kazanmak için yeni adımlar atılacak. 2028 seçimlerinde genç seçmenlerin sayısının artması bekleniyor, bu nedenle gençlere yönelik özel ekip kurulacak. Ayrıca mahalle merkezli programlar ile yeni isimler partiye davet edilecek.
Saha çalışmaları kapsamında milletvekillerine Meclis çalışmaları hakkında gruplar halinde bilgilendirme yapılacak. Milletvekillerinin özel hayatları ve siyasi ilişkilerinin daha etkin olabilmesi için destek verilecek.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kurulacak olan Milli Eğitim Akademisi’ni duyurdu. Akademiyi bitirmeyen öğretmen adaylarının öğretmen olamayacağını belirten Tekin, Akademinin içeriğinin Hakimlik yada muhasebe giriş sınavı gibi olacağını açıkladı. Ayrıca, okul kantinlerinde şekerli yiyeceklerin yasaklanmasının 2025 yılına kadar gerçekleşeceği bildirildi.