1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Zonguldak Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Zonguldak Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 2023-2024 yılı mezuniyet töreni Kemal Köksal Stadyumu’nda gerçekleşti. Törene, Rektör ve akademisyenlerin yanı sıra Vali, Karadeniz Bölge Komutanı, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve mezun öğrencilerin yakınları katıldı. 3 bin 200 öğrencinin katıldığı tören için kente yaklaşık 13 bin araç geldi. Kentin girişlerinde ailelerin otoparklara yönlendirilmesi için çadırlar kurulurken, polis ekipleri de trafik akışında sorun yaşanmaması için öğle saatlerinden itibaren yoğun mesai harcadı.

Gülümser Kahveci isimli 42 yaşındaki bir kadın öğrenci, birincilikle mezuniyet sevincini yaşadı. Kahveci, Zonguldak’ta esnaf olan ve 13 yaşında bir kız çocuğu annesi olduğunu söyledi. Üniversite hayatına 4 yıl önce başlayan Kahveci, amaçladığı şekilde mezun olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Eğitimin her şeyin anahtarı olduğuna inandığını ifade eden Kahveci, hayalini gerçekleştirmenin mutluluğu ve gururu içinde olduğunu dile getirdi.

Mezun olan öğrenciler, tören sırasında komik ve esprili pankartlar taşıyarak yürüyüş yaptı. Bir Tıp Fakültesi öğrencisi, ‘Anne bunun bana gelişi 6 yıl zaten (9,5 yıl)’ yazılı dövizle, bir maliye öğrencisi ise ‘ekonomiden memnun olanlardan memnuniyet vergisi alınsın’ mesajıyla yürüdü. Fakülte öğrencileri, Filistin’e destek içeren pankartlar taşırken, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri de ‘Filistin bu sene mezun veremedi, dünya sınıfta kaldı’ pankartıyla dikkat çekti.

Tören sırasında güneş altında kalan bazı öğrenci yakınları sıcaktan fenalık geçirdi ve bayılanlar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zonguldak Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin