1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hakkari’de Belediye Başkanı Görevden Alındı, Şehirde Eylem Yasaklandı!

Hakkari’de Belediye Başkanı Görevden Alındı, Şehirde Eylem Yasaklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Valiliği, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınarak yerine Vali Ali Çelik’in başkan vekili olarak atanmasının ardından 3-7 Haziran tarihleri arasında kent genelinde 4 gün süreyle eylem yasağının getirildiğini duyurdu.

Açıklamada, terör örgütü sempatizanları, marjinal ve radikal grupların sözde protesto etmek amacıyla eylem ve etkinlikler gerçekleştirebileceği ve bu durumun kamu düzenini tehlikeye düşürebileceği, toplumsal çatışma çıkarılmak istenebileceği belirtildi. Bu nedenle, Hakkari Belediye Başkanının görevden alınmasıyla ilgili konular veya benzer nitelikteki eylemler ile ilgili her türlü etkinliğin 4 gün boyunca yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, bahse konu eylemlerin ilimizde de gerçekleştirilebileceği ve kamu düzeni ile güvenliğinin bozulabileceği endişesiyle çeşitli eylemlerin yasaklandığı vurgulandı. Açık alanlarda toplanma, yürüyüş, nöbet tutma, basın açıklaması yapma, açlık grevi, oturma eylemi, miting düzenleme, stant açma, çadır kurma, bildiri ve broşür dağıtma, afiş ve pankart asma gibi her türlü eylemin yasaklandığı belirtildi. Ayrıca, il merkezine girişlerde ve il sınırlarında eyleme katılmak isteyen şahısların ve araçların denetleneceği ifade edildi.

Valilik açıklamasında, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17’nci ve 19’uncu maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C maddeleri gereğince alınan bu kararın, Hakkari ve çevresinde huzurun korunması, toplumsal düzenin sağlanması amacıyla alındığı belirtildi. Yasaklama kararının 4 gün boyunca geçerli olacağı ve bu süre zarfında belirtilen eylemlerin yasaklanacağı bildirildi.

Hakkari’de yaşanan bu gelişmelerin ardından bölgede olası olayların ve toplumsal çatışmaların önüne geçmek amacıyla alınan bu kararın, kamu düzenini sağlamak ve güvenliği temin etmek adına önemli olduğu vurgulandı. Valilik, alınan bu tedbirlerin vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için gerekli olduğunu belirtti. Bu kapsamda, belirtilen tarihler arasında eylem yasağının uygulanacağı ve herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağı açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de Belediye Başkanı Görevden Alındı, Şehirde Eylem Yasaklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin