1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hakkari Belediye Başkanı PKK ile İlişkili Çıktı! Gözaltında!

Hakkari Belediye Başkanı PKK ile İlişkili Çıktı! Gözaltında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Van’da gözaltına alındı. Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekipleri de belediye binası çevresinde güvenlik önlemi aldı. Belediye binasının önüne gelerek içeri girmek isteyen DEM Partililere polis izin vermedi. İçişleri Bakanlığı, Akış’ın görevden uzaklaştırılması ve gözaltına alınması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ESNAFA ZORLA KEPENK KAPATTIRDI

Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın; PKK/KCK yapılanmasında üst düzey görev aldığı, örgüt adına sözde sorgulamalar yapıp vergi topladığı, yasadışı eylemleri organize ederek halk ve esnafa baskı uyguladığı, kepenk kapatmaya karşı çıkan esnafı tehdit ettiği belirtildi.

DAĞDAN İNEN PKK’LILARI EVİNDE SAKLADI

Akış’ın ayrıca; PKK Bölücü Terör Örgütü’nün mahalle komisyonlarında yer aldığı, çocukları örgüte katılmaya teşvik ettiği, yardım ve yataklık faaliyetlerini sürdürdüğü ve teröristleri evinde barındırdığı açıklandı.

PKK’NIN KAMPLARINA GİTTİ

Kırsal alandaki PKK kamplarına giderek üst düzey örgüt mensuplarıyla görüşen Akış’ın, sözde vergi adı altında haraç kestiği ve vatandaşları tehdit ettiği ifade edildi.

GÖZALTINA ALINDI

Akış hakkında “Silahlı Terör Örgütünü Yönetmek, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak ve Örgüt Propagandası” suçlarından dava dosyası bulunduğu ve yargılamanın devam ettiği açıklandı. Ayrıca “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan soruşturma başlatıldığı ve gözaltına alındığı ifade edildi.

HAKKARİ VALİSİ ÇELİK BAŞKAN VEKİLİ OLDU

İçişleri Bakanlığı, Akış’ın görevden uzaklaştırıldığını ve Hakkâri Valisi Ali Çelik’in Belediye Başkan Vekili olarak atandığını duyurdu. Mevcut durumda Hakkari Belediye Başkanlığı görevini Vali Çelik sürdürmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari Belediye Başkanı PKK ile İlişkili Çıktı! Gözaltında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin