1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Atatürk’ün Talimatını Hayat Boyu Yerine Getiren Öğretmen Sabiha Özar 108 Yaşında Vefat Etti

Atatürk’ün Talimatını Hayat Boyu Yerine Getiren Öğretmen Sabiha Özar 108 Yaşında Vefat Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden, üç kez gördüğü Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘öğretmen ol’ tavsiyesiyle hayatını eğitime adayan bir kişi, Sabiha Özar, sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti. Özar, cuma günü Dikili Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından, Dikili Asri Mezarlığı’nda defnedilecek. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise Özar’ı 22 Mayıs’ta tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek sohbet etmişti.

Sabiha Özar’ın hayat hikayesini anlatan oğlu Ersun Özar, “23 Mart 1923’te Mustafa Kemal Atatürk, Konya ziyaretinde annemi ilk kez gördüğünde ‘Evladım seni ileride öğretmen olarak görmek istiyorum’ diyor ve bunun üzerine annem, hayatı boyunca Atatürk’ün bu talimatını yerine getirmek için çabalıyor ve öğretmen oluyor. Mezun olduktan sonra da tarih-coğrafya öğretmeni olarak Türkiye’nin birçok yerinde hizmet vermeye başlıyor. Birçok bilim adamı, yönetici ve birçok insanı Atatürk’ün ilke ve fikirleri doğrultusunda yetiştiriyor. Allah ona uzun bir ömür nasip etti, 108 yaşına kadar yaşadı, birçok şeyler yaptı, birçok eserler meydana getirdi” dedi.

Annesinin hayat felsefesini paylaşan Özar, “Annemin, ‘Doğum da ölüm de hayatın gerçekleridir. Bu iki gerçek arasında nasıl yaşadığın, neler yaptığın, ne eserler verdiğin ve neler yarattığın önemlidir’ diye bir hayat felsefesi vardı. Bunu hayatı boyunca sürdürdü, dolu dolu yaşadı. Ölümü de acılı bir ölüm olmadı. Ruhu şad olsun. Öğretmenlik, insan yetiştirmek ulvi bir görev. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde insan yetiştiren bir irfan ordusu olarak görüyoruz. Bu yönden ülkemiz için son derece önemli bir görev. Bu göreve kendilerini adayan tüm öğretmenlere de başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

1916 yılında Konya’da doğan Sabiha Özar, hayatını değiştiren olayın, Mustafa Kemal Atatürk ile Konya’da karşılaşması olduğunu belirtti. Atatürk’ün, verdiği ‘okuyup öğretmen ol’ tavsiyesini yerine getirmeye karar veren Özar, öğretmenlik mesleğine başlayarak 42 yıl boyunca Anadolu’nun farklı illerinde genç nesilleri yetiştirmiş ve emekli olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Atatürk’ün Talimatını Hayat Boyu Yerine Getiren Öğretmen Sabiha Özar 108 Yaşında Vefat Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin