1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Küçükçekmece’de Çöken Bina, Bina Sahibi Tutuklandı

Küçükçekmece’de Çöken Bina, Bina Sahibi Tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçükçekmece’de yaşanan bina çökmesi olayıyla ilgili olarak adli süreç devam ediyor. Bina sahibi olarak adliyeye sevk edilen Hacı Murat Gençtürk, ‘Taksirle Ölüme Neden Olma’ suçundan tutuklanma talebiyle karşı karşıya kaldı. 2021 yılında dönerci olarak faaliyete geçiren Özcan Kayar ise adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Bina çökmesi sonucu hayatını kaybeden kişinin işlettiği döner dükkanının şu anki sahipleri İbrahim Dinçer ve eşi Özge Aktürk Dinçer ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Olay, Küçükçekmece’de 4 katlı bir binanın çökmesiyle ve 8 kişinin yaralanmasının yanı sıra 1 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Bu trajik olayın ardından binanın sahibi Hacı Murat Gençtürk, dönerci sahibi Özge Aktürk Dinçer ve eşi İbrahim Dinçer ile restoranın eski sahibi Özcan Karar ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak’ suçundan gözaltına alındı.

Emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hacı Murat Gençtürk, binanın çürük olup olmadığı konusunda herhangi bir resmi başvuruda bulunmadığı, güvenlik tedbirleri almadığı ve binanın kaç katlı olduğunu bildiği halde bu durumu göz ardı ettiği gerekçesiyle ‘Taksirle Ölüme Neden Olma’ suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Döner dükkanını faaliyete geçiren Özcan Kayar ise adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Döner dükkanının şu anki sahipleri İbrahim Dinçer ve eşi Özge Aktürk Dinçer ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Küçükçekmece’de Çöken Bina, Bina Sahibi Tutuklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin