1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Depremin ardından Hisami Apartmanı davası başladı: Kat Malikleri “Yarım Bıraktılar, Kaçtılar” dedi!

Depremin ardından Hisami Apartmanı davası başladı: Kat Malikleri “Yarım Bıraktılar, Kaçtılar” dedi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesinde 6 Şubat tarihinde yaşanan depremde 100 kişinin ölümüne neden olan Hisami Apartmanı davası ağır ceza mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu müteahhitler Mehmet Ali Korkut, Mehmet Meşe ile arsa sahipleri Nurettin Özcan ve Ahmet Özcan katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Fatma Aktaş, Hisami Apartmanı’nda yaşananları anlattı. Müteahhitin ince işleri yarıda bırakıp kaçtığını belirten Aktaş, kat maliklerinin bu işleri kendi imkanlarıyla tamamladıklarını ifade etti. Binanın eksikliklerinin kat malikleri tarafından kapatıldığını söyleyen Aktaş, apartmandan 2008 yılında ayrıldığını belirtti.

Müteahhit Mehmet Meşe, inşaatın yarıda kaldığını ve ekonomik sebeplerle iflas ettiklerini dile getirdi. Kendisinin de bir depremzede olduğunu söyleyen Meşe, cezaevinde yaşadığı zorlukları anlattı. Zeminin yıkılmadığını, üst katların yıkıldığını belirten arsa sahibi Nurettin Özcan ise beraatını talep etti.

Müteahhit Mehmet Ali Korkut, binanın ekonomik kriz sebebiyle yarım bırakıldığını ifade etti. Korkut, ortağı olan Mehmet Meşe’nin iflas etmesiyle inşaatı tek başına tamamlayamadığını dile getirdi. Binanın yapım aşamasında yer almadığını, sadece maddi destek sağladığını belirtti.

Arsa sahibi Ahmet Özcan da müteahhit firmaların inşaatı yarım bırakıp kaldıklarını ve kat maliklerinin bu sebeple kendi imkanlarıyla tamamlamak zorunda kaldıklarını söyledi. Binanın kaba inşaatının tamamlandığını, ince işçiliklerin kat malikleri tarafından tamamlandığını belirtti.

Mahkeme, sanıkların delil durumuna göre tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için adli tatil sonrasına erteledi. Bu durumda dava süreci devam edecek ve ilerleyen zamanlarda kararın açıklanması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Depremin ardından Hisami Apartmanı davası başladı: Kat Malikleri “Yarım Bıraktılar, Kaçtılar” dedi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin