1. Haberler
  2. Ankara
  3. Dolandırıcılara Jetlag Darbesi: 5 İlde 18 Şüpheli Gözaltında!

Dolandırıcılara Jetlag Darbesi: 5 İlde 18 Şüpheli Gözaltında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Operasyon, Diyarbakır ve İstanbul merkezli olmak üzere toplamda 5 ilde gerçekleştirildi. Toplamda 18 şüpheli, telefon dolandırıcılığı yapmakla suçlanarak gözaltına alındı. Polis ekipleri, bu şebekeyi tespit ettiği sırada dolandırıcıların genellikle kendilerini polis ya da savcı olarak tanıttıklarını ve mağdurlara ‘Hakkınızda terör örgütü soruşturması var’ gibi korkutucu ifadelerle yaklaştıklarını ortaya koydu. Dolandırıcıların sürekli olarak hat değiştirip sahte hat kullandıkları da tespit edildi.

Şebekenin mağdurları kandırma yöntemleri arasında, ‘Operasyon yapılacak’, ‘Paralarınızın seri nosu alınacak’, ‘Hesabınızı FETO ele geçirdi’, ‘Adınıza hesaplar açıldı’ ve ‘Örgüt, adınıza kimlik çıkarttı’ gibi ifadelerle insanları kandırmaya çalıştıkları belirlendi. Bu yöntemlerle, mağdurların paralarını kaptırmalarına neden oldular. Kuryelerin ise, mağdurlardan aldıkları paraları götürmek için Şanlıurfa’dan Ankara’ya ve ardından İstanbul’a uçakla seyahat ettikleri ortaya çıkarıldı.

Operasyon kapsamında, Diyarbakır’da 6, İstanbul’da 4, Mersin’de 3, Şanlıurfa’da 3 ve Ankara’da 2 olmak üzere toplamda 18 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri, şebekeye ait çok sayıda telefon ve hat ele geçirmeyi başardılar. ‘Jetlag’ adı verilen operasyon, telefon dolandırıcılığına karşı önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Dolandırıcılık faaliyetleri sonucunda birçok vatandaşın mağdur olduğu operasyon, polisin titiz çalışmasıyla gerçekleştirildi. Telefon dolandırıcılarının suçlarına devam etmelerini engellemek amacıyla yapılan bu operasyon, toplumun huzurunu korumak adına büyük bir önem taşıyor. Polis ekipleri, vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken, şebekeye ait ele geçirilen telefon ve hatların incelenmeye devam edeceği bilgisini paylaştılar. Bu tür suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dolandırıcılara Jetlag Darbesi: 5 İlde 18 Şüpheli Gözaltında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin