1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Japon Otomobil Firmaları Hileli Güvenlik Testi İtirafında Bulundu!

Japon Otomobil Firmaları Hileli Güvenlik Testi İtirafında Bulundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde gündeme gelen iddialara göre Japon otomobil üreticileri, güvenlik testlerinde hile yaptıkları suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı, Toyota, Honda, Yamaha Motor ve Mazda markalarını güvenlik testlerini manipüle etmekle suçluyordu. Bu firmalar, yedi modelin sertifikasyonu için yanlış güvenlik testi verileri sundukları iddia ediliyordu. Özellikle Toyota’nın, Corolla ve Yaris Cross modelleri için güvenlik testlerinde yanlış veriler sunduğu rapor edilmişti. Ayrıca, Toyota’nın çarpışma testlerinde modifiye edilmiş araçlar kullandığı da iddialar arasındaydı.

Honda ve Mazda markalarının da güvenlik sertifikasyonu ile ilgili sorunlar yaşadığı belirlendi ve toplamda 32 modelde sorun tespit edildi. Diğer bir Japon otomobil üreticisi olan Suzuki’nin ise bir modelinde fren sistemi testleri için yanlış beyanda bulunduğu ortaya çıktı. Araç üretim sürecinde “hileli güvenlik testi” yapıldığı iddiasıyla açılan hükümet soruşturması, Toyota, Mazda, Yamaha, Honda ve Suzuki’nin aleyhine devam ediyor. Japon firmalar, bu yolsuzlukları kabul etmiş durumda ve bu konuda hükümet tarafından soruşturma başlatılmış durumda.

Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, yerinde denetim yapmak üzere Japon firmaların üretim tesislerine sevk edildi. Bakan Saito Tetsuo, güvenlik testi yolsuzluklarının “son derece üzücü” olduğunu belirtirken, etkilenen modellerin Japon ekonomisine sınırlı etkileri olacağını tahmin ettiklerini açıkladı. Toyota Motor, 7 modeli kapsayan araçlarının sertifikasyonunda hile yapıldığını kabul ederek özür dilerken, otomobil sevkiyatlarını durdurdukları bilgisini verdi.

Devlet televizyonu NHK’ya göre, Japon firmaların soruşturmada adı geçen modellerin sevkiyatlarını durdurduğu belirtildi. Honda, 4.3 milyon aracı, Toyota 1.7 milyon aracı, Mazda 150 bin aracı, Suzuki 26 bin aracı ve Yamaha 7 bin aracı etkilendi. Toyota’nın yanlış veriler sunduğu ve hile yaptığı iddiaları bulunurken, Mazda’nın motor kontrol yazılımını kasıtlı olarak değiştirdiği öne sürüldü. Suzuki, Honda ve Yamaha’nın da sahte test sonuçları raporladığı ifade edildi. Bu yolsuzluklar otomobil endüstrisinde çıkan en büyük skandallardan biri olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Japon Otomobil Firmaları Hileli Güvenlik Testi İtirafında Bulundu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin