1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Türkiye’de Otomobil ve Hafif Ticari Araç Satışları %6 Arttı, İşte Detaylar!

Türkiye’de Otomobil ve Hafif Ticari Araç Satışları %6 Arttı, İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam satışları, 2024 yılının ocak-mayıs döneminde bir önceki yıla göre %6 artarak 471 bin 743 adet olarak gerçekleşti. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından açıklanan verilere göre, ilk beş aylık dönemde yüzde 6’lık bir artış kaydedildi ve toplamda 471 bin 743 adet sıfır araç satıldı. Bu dönemde otomobil satışları %10 artarak 375 bin 97’ye ulaşırken, hafif ticari araç satışları %7,9 düşüşle 96 bin 646 adet olarak kaydedildi.

Mayıs ayında ise otomobil ve hafif ticari araç satışları, geçen yılın aynı dönemine göre %10,1 azalarak 100 bin 305 adede geriledi. Otomobil satışları %8,19 düşüşle 80 bin 260’a gerilerken, hafif ticari araç satışları da %17 azalarak 20 bin 45 adet oldu. Mayısta en çok satan markalar arasında Renault, Volkswagen, Chery, Hyundai, Fiat, Skoda, Togg, Peugeot, Dacia ve Toyota yer almaktadır.

Mayısta en çok satılan 10 otomobil sıralamasında Türkiye’de en çok satan Fiat Egea, bu ay zirveyi Renault Clio’ya kaptırmıştır. Toplamda 4.661 adet Renault Clio satılırken, Togg T10X, Renault Megane, Chery Tiggo 8 Pro ve Fiat Egea Sedan da listenin üst sıralarında yer almaktadır. Toyota Corolla, Volkswagen Taigo, Honda City, Volkswagen Polo ve Hyundai i20 ise en çok satan modeller arasındadır. Bu dönemde toplamda 471 bin 743 adet otomobil ve hafif ticari araç satılmış olup, sektördeki hareketlilik göz önüne alındığında bu rakamların yıl sonunda daha da artması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de Otomobil ve Hafif Ticari Araç Satışları %6 Arttı, İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin