1. Haberler
  2. Otomobil
  3. AB’nin Yeni Güvenlik Donanımı Regülasyonu Satışları Patlattı: İşte 10 Markanın Kampanyaları!

AB’nin Yeni Güvenlik Donanımı Regülasyonu Satışları Patlattı: İşte 10 Markanın Kampanyaları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği’nin (AB) yeni güvenlik donanımı regülasyonu GSR II, 7 Temmuz’da Türkiye’de yürürlüğe girecek ve bu tarihten sonra satılan otomobiller için geçerli olacak. Bu düzenleme nedeniyle otomobil markaları ellerindeki stokları hızlı bir şekilde tüketmek amacıyla çeşitli kampanyalar düzenlemeye başladı. Belirli güvenlik özelliklerine sahip olmayan otomobillerin tescil ve satışının 7 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla mümkün olmayacak.

Yeni düzenlemeye göre, acil durum frenleme asistanı, kaza veri kaydedicisi, şerit takip asistanı, sürücü yorgunluk algılama sistemi, alkol kilidi hazırlığı, otomatik yanan dörtlüler, yaya koruması için ön cam, trafik işareti algılama sistemi, arka park mesafe sensörü gibi özelliklere sahip olmayan otomobillerin tescil edilmesi mümkün olmayacak.

Bu düzenlemenin beklentileri doğrultusunda otomobil markaları bir dizi kampanya başlattı. Çinli otomobil üreticisi BYD, C-SUV modeli ATTO 3’ü 200 bin TL’ye kadar 12 ay vadeli yüzde 0 faizli kredi fırsatı ve takas indirimi ile sunuyor. Chery ise Omoda 5, Tiggo 7 PRO ve Tiggo 8 PRO modellerinde yine benzer kredi imkânları sunuyor.

Fransız otomobil üreticisi Citroën, C3, C3 Aircross ve Jumpy Spacetourer modellerinde kredi fırsatları sunarken, elektrikli araçlar ë-C4 ve ë-C4 X için de özel kredi seçenekleri sunuyor. Honda, şehir içi ulaşımda tercih edilen City modeli için özel bir kredi kampanyası başlattı. MG’nin HS modelinde ve Opel’in Corsa ve Astra modellerinde de cazip kredi seçenekleri mevcut.

Peugeot, 2008, E-2008, 308, E-308 ve yeni 508 modellerinde farklı kredi fırsatları sunarken, Skoda’nın Fabia, Kamiq ve Scala modellerinde de benzer kredi imkânları bulunuyor. Suzuki de Swift Hibrit, S-Cross Hibrit ve Vitara Hibrit modellerinde özel kredi fırsatları sunuyor.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, yeni düzenlemenin sektörü olumsuz etkileyeceğini ve markaların kampanyalar düzenlemek zorunda kaldığını belirtti. 7 Temmuz tarihine kadar stoktaki araçları satamayan markaların zarar edebileceği endişesi sektörde hâkim. Kampanyaların yanı sıra 7 Temmuz tarihinin ertelenmesi için çalışmalar da devam ediyor, ancak sürecin tamamlanması durumunda pazardaki satışlarda düşüş beklentisi hâkim.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AB’nin Yeni Güvenlik Donanımı Regülasyonu Satışları Patlattı: İşte 10 Markanın Kampanyaları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin