1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Lice’de Y.D.’yi Darp Eden 5 Polise Hapis Cezası!

Lice’de Y.D.’yi Darp Eden 5 Polise Hapis Cezası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

21 Mart 2023 tarihinde Lice ilçesinde gerçekleşen nevruz kutlamalarının ardından 14 yaşındaki Y.D.’yi darp edip kötü muamelede bulunduğu iddia edilen 5 polisin yargılandığı davada karar duruşması Lice Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, müşteki Y.D ve tutuksuz yargılanan sanık polislerin avukatları hazır bulundu.

Y.D.’nin ve sanık polislerin avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme, her bir sanık polis hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 109. maddesi kapsamında ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 8 yıl hapis cezası ve ‘mala zarar verme’ suçlarından ayrı ayrı 4 bin 500 lira adli para cezasına hükmetti.

Kararı olumlu bulduklarını belirten Baro Başkanı Nahit Eren, “İlk günden beri ifade ettiğimiz ve dosya kapsamındaki deliller ile mahkemenin 3 Mayıs 2023 tarihli görevsizlik kararında belirtildiği üzere kolluk görevlilerinin fiili açık işkence suçu olup, işkence suçundan cezalandırılmaları gerekmektedir. Diyarbakır Barosu olarak davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Görülen davada, Y.D.’nin yaşadığı mağduriyetin kanıtlandığı ve polis memurlarının suçlu bulunduğu vurgulandı. Mahkeme kararının adaletin yerine getirilmesine vesile olması ve mağdurun haklılığının tescil edilmesi açısından önemli olduğu ifade edildi.

Duruşma sonrasında Y.D. ve ailesi, aldıkları adaletli kararı memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Ayrıca, mücadelelerinin sadece kendileri için değil, benzer durumdaki diğer mağdurlar için de bir umut olması temennisinde bulundu.

Diyarbakır Barosu ise, adaletin tecellisi adına verilen kararın önemine vurgu yaparak, benzer suçlara karışan diğer kolluk kuvvetlerinin de gereken cezayı alması gerektiğini belirtti. Bu tür insan hakları ihlallerinin takipçisi olmaya devam edeceklerini ve benzer davalarda da mağdurların yanında olacaklarını açıkladı.

Sonuç olarak, Y.D.’nin maruz kaldığı kötü muamele ve darp olayında adaletin yerini bulması, insan haklarına saygı ve hukukun üstünlüğünün önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu tür suçların karşılıksız kalmaması ve mağdurların hak ettikleri adaleti alabilmeleri, toplumsal barış ve adaletin sağlanması adına hayati öneme sahiptir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lice’de Y.D.’yi Darp Eden 5 Polise Hapis Cezası!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin