1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP’li Pütürge Belediyesi’nden Skandal İhale: Erdoğan’ın Adının Geçtiği Millet Bahçesi Tabelası için 7 Milyon TL Harcandı!

AKP’li Pütürge Belediyesi’nden Skandal İhale: Erdoğan’ın Adının Geçtiği Millet Bahçesi Tabelası için 7 Milyon TL Harcandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’nın Pütürge ilçesinde bulunan AKP’li belediye, Belediye hizmet binası çevre düzenleme ihalesi yaparken tartışmalı bir karara imza attı. İhale şartnamesinde, Recep Tayyip Erdoğan’ın adı verilen millet bahçesine çevre düzenlemesi yapılması şartı yer aldı. İhale sonucunda millet bahçesine tabela montajı için 7 milyon 140 bin TL ödendi ve işin bir ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi. Gerçekleştirilen bu ihale, belediyenin daha önceki harcamalarıyla da dikkat çekti. Belediye hizmet binasının tamamlama ihalesi 16 milyon 750 bin TL’ye sonuçlanmıştı, Recep Tayyip Erdoğan millet bahçesi için ise 4 milyon 735 bin TL harcanmıştı.

Öte yandan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi de kamu kaynaklarını ilginç bir şekilde kullanmaya devam etti. Belediye, çeşitli etkinlikler için 600 kilo çerez, binlerce kravat, ipek şal, oyuncak bebek, oyuncak araba ve Oltu taşlı tespih gibi ürünler alacak. Ayrıca, Muazzez Ersoy, Ebru Gündeş ve Mustafa Ceceli gibi ünlü sanatçılarla konserler düzenleyerek 6 bin kişiye yemek verecek. Belediyenin düzenlediği hizmet alımı ihalesi ise sadece belediyeye ait olan Erzurum Spor Kültür Sanat Etkinlikleri şirketinden teklif gelmesi üzerine 15 milyon 665 bin 766 TL bedelle sonuçlandı. Tasarruf genelgesi sonrasında Belediye, yüzde 5 indirim talep ederek ihaleyi 14 milyon 777 bin 990 lira üzerinden gerçekleştirdi.

Her iki belediyenin de kamu kaynaklarını israf ettiği ve sıra dışı harcamalar yaptığı görülüyor. Tasarruf önlemlerinin alındığı bir dönemde, lüks ve gereksiz harcamaların yapılması tepki çekiyor. Kamu idarelerinin ihalelerde şeffaf ve adil bir şekilde hareket etmesi gerektiği unutulmamalı ve kaynakların israfa değil, halkın gerçek ihtiyaçlarına yönlendirilmesi önem taşıyor. Bu tür skandalların yaşanmaması için denetim mekanizmalarının etkin bir şekilde çalışması ve hesap verebilirlik ilkesinin gözetilmesi gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li Pütürge Belediyesi’nden Skandal İhale: Erdoğan’ın Adının Geçtiği Millet Bahçesi Tabelası için 7 Milyon TL Harcandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin